Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Feature

Donna Brazile: ’Hillary har knust glasloftet’

Hillary Clintons nominering er et stort skridt for ligestillingen i USA. Fru Clinton har for alvor slået hul i glasloftet, siger Donna Brazile fra DNC-ledelsen i dette interview med Kongressen.com

PHILADELPHIA, PENNSYLVANIA: Der bliver skrevet amerikansk politisk historie i disse dage i Philadelphia. Det er første gang, en kvinde er nomineret som præsidentkandidat. Et faktum, som der også bliver understreget både på scenen og rundt om i gangene. En af de mange, der er både glad og stolt over, at Demokraterne nu som det første parti nominerer en kvinde, er Donna Brazile, medlem af DNC-ledelsen og fast politisk kommentator på CNN. Hun har kendt Clinton i mange år, og glæder sig over hendes nominering, fortæller hun her til Kongressen.com

På konventet her i Philadelphia har jeres parti nomineret den første kvinde som præsidentkandidat i amerikansk historie. Hvad vil det betyde for USA at få en kvindelig præsident, som du ser det?
“Vi er et sted, vi aldrig har været før. Det er i sandhed en historisk begivenhed. Alle fejrer det. Ikke bare har vi knust glasloftet ved at nominere den første kvinde som præsidentkandidat. Vi fejrer samtidig, hvordan vi nåede hertil. Og hvem kunne være bedre til jobbet end hende? Samtidig er det en utrolig smuk symbolik at se, hvordan præsident Obama giver stafetten videre til hende her på konventet over for hele verden.”

Præsidenten har kaldt hende den mest kvalificerede kandidat nogensinde. Er du enige i den betragtning?
“Han har helt ret. Præsidenten talte ikke bare på egne vegne, men på vegne af millioner af amerikanere. Vi er meget stolte af hende.”

Anders Agner Pedersen er chefredaktør på Kongressen.com. Han er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole og New York State University med speciale i amerikansk politik. Grundlagde Kongressen.com i 2012 og er en af landets mest benyttede USA-analytikere i både i tv og radio. Medvært på de populære podcastserier ‘POTUS’ og ‘Kennedyland’ og forfatter til flere bøger om amerikansk politik, blandt andet 'KENNEDY', 'De Største Taler' og senest 'Kampen Om Det Hvide Hus'. Skriver på en ny bog om amerikansk politik, der udkommer i 2025.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Læs også:

Copyright © 2021 Kongressen