Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Interview

Don’t worry America, the bad man is gone now

Efter et par måneders pause, vender komikeren Jon Stewart nu tilbage som vært på ’The Daily Show’. Således er han tilbage bag skrivebordet, klar til at spidde det politiske system i USA igen fra tirsdag den 3. september.

Godt nyt til de mange, der hver aften ser det amerikanske politiske system blive udstillet og udfordret i ’The Daily Show’. For efter et par måneders orlov, vender programmets populære vært, Jon Stewart, tilbage som vært fra på tirsdag.
Stewart, der i flere undersøgelser, er blevet kåret til en af USA’s mest troværdige mennesker, har haft orlov fra det Emmy-vindende satireprogram hen over sommeren for at instruere sin første spillefilm. Filmen har titlen ’Rosewater’ og forventes at have premiere i løbet af 2014. I Stewarts fravær har værtsrollen været overtaget af britiske John Oliver, der bestemt ikke har haft nogen let opgave med at vikariere for Stewart. At være midlertidig stand-in for en mand, der står bag to satiriske bestsellere – ’Earth’ og ’America’, har vundet stribevis af priser og som for mange amerikanere er manden, der giver dem dagens politiske nyheder. Tilsat et satirisk tvist naturligvis, men stadig nok til, at ’The Daily Show’ er for mange seere er den primære kilde til nyheder om politiske begivenheder i Washington D.C.
Ikke desto mindre har John Oliver løst opgaven godt. Det var tydeligt, at han ikke ønskede at efterligne Stewart, men i stedet ville finde sin egen stil i de par måneder, han havde værtsrollen.

The bad man is gone now
Men fra på tirsdag hedder værten på ’The Daily Show’ altså igen Jon Stewart. Og der er i den grad blevet varmet op til den 50-årige komikers comeback i løbet af de seneste dage. Ikke mindst på de sociale medier, hvor redaktionen på ’The Daily Show’ flittigt har postet statusopdateringer omkring Stewarts tilbagevenden, samtidig med at Oliver har fået flere humoristiske afskedshilsner med på vejen.
Det startede allerede sidste torsdag, hvor ’The Daily Show’ på deres Facebook-profil skrev følgende:
”We know you thought Jon Stewart had just gotten taller and more British. You were wrong.”
Sådan har det ellers kørt ugen igennem, både med tekst og billeder. Således også onsdag, hvor status fra ’The Daily Show’ lød:
”Thank God, he is coming back. Adding that extra ’h’ to Jon has been KILLING us!” efterfulgt af tilsvarende budskab torsdag:
”Don’t worry America, the bad man is gone now. (By ‘bad man’ we mean ‘pleasant English chap’)
Det er altså fra på tirsdag den 3. september, at Jon Stewart er tilbage som vært på ’The Daily Show’. Til stor glæde for seere, ikke bare i Amerika men over det meste af verden. Og som redaktionen på ’The Daily Show’ så rigtigt påpegede det den anden dag:
”You let him go and now he’s coming back. That means it really IS love. Welcome back Jon.”

Anders Agner Pedersen er chefredaktør på Kongressen.com. Han er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole og New York State University med speciale i amerikansk politik. Grundlagde Kongressen.com i 2012 og er en af landets mest benyttede USA-analytikere i både i tv og radio. Medvært på de populære podcastserier ‘POTUS’ og ‘Kennedyland’ og forfatter til flere bøger om amerikansk politik, blandt andet 'KENNEDY', 'De Største Taler' og senest 'Kampen Om Det Hvide Hus'. Skriver på en ny bog om amerikansk politik, der udkommer i 2025.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Læs også:

Copyright © 2021 Kongressen