Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Politisk analyse

‘Fiktionens Magt’ på gaden den 29. april

Onsdag den 29. april udkommer bogen ‘Fiktionens Magt’. En bog, der ser nærmere på amerikanske tv-serier og deres betydning. Kulturskribent Mette Kjærsgaard står bag bogen, mens flere af skribenterne på Kongressen.com er blandt bidragyderne.

Tv-serier har taget verden med storm de seneste år. House Of Cards, Breaking Bad, True Detective og Homeland er blot nogle af de serier, der har lagt gaderne øde. Serierne er fiktion, men afspejler ofte en virkelighed eller en opfattelse af faktiske forhold. Og vores syn på mange samfundsaspekter, hvad end det er politik, kvindefængsler eller politiarbejde, bliver præget af de skildringer vi har set i tv-serierne.

Onsdag den 29. april udkommer bogen ‘Fiktionens Magt’. En bog, der ser nærmere på en række af de største og mest betydningsfulde amerikanske tv-serier i nyere tid og ser nærmere på, hvilken indflydelse de har haft.

For at fortælle historien om tv-serierne og deres betydning, har Mette Rolan Kjærsgaard, kulturskribent her på Kongressen.com, sammensat et hold af USA-analytikere og kulturskribenter.
Fra Kongressen.com bidrager redaktør Anders Agner Pedersen, nyhedschef Mirco Reimer, diplomatianalytiker Rasmus Søndergaard, Pernille Bruun Nielsen, Ea Ørum, Mette Laursen, Philip Chr. Ulrich, Hans Dahl-Nielsen, Ida Dalgaard og Emil Lee Madsen. Derudover har filmanmelder Iben Albinus, lektor i amerikanske studier på SDU Thomas Bjerre, Mathias Skovgaard-Holm, samt Kasper Lundberg, der er vært på StreamTeam på Radio 24syv bidraget med kapitler.

‘Fiktionens Magt’ udkommer på Forlaget Rosenkilde onsdag den 29. april 2015.

I forbindelse med udgivelsen af bogen, præsenterer fire af bidragyderne – Mette Kjærsgaard, Anders Agner Pedersen, Ida Dalgaard og Philip Chr. Ulrich – værket i Politikens Boghal tirsdag den 5. maj kl. 17.30

Written By

Kongressen.com er et uafhængigt netmedie om amerikanske samfundsforhold. Vi grundlagde mediet i oktober 2012 ud fra den ambition at tilføre dækningen af supermagten substans og analyse. Som verdens supermagt spiller USA en helt central rolle for den verden, som Danmark er en del af. Derfor er der behov for at dække såvel amerikansk indenrigs- som udenrigspolitik på en mere kvalificeret og nuanceret måde. Lige som der er behov for at fortælle historier om det amerikanske samfund generelt. Det er det, vi her på Kongressen.com ser som vores fornemmeste opgave at gøre.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Læs også:

Copyright © 2021 Kongressen