Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Politisk analyse

Fireside Chats: ‘Hvordan synes I selv, det går?’

Trods præsidentposten og flertallet i begge Kongressens kamre, formåede Republikanerne ikke at få ændret Obamacare. I denne udgave af Fireside Chats ser Anders Agner og Stine Kromann Dragsted nærmere på det kolossale nederlag, som vil gøre ondt længe på Republikanerne.

Det burde nærmest ikke være muligt at toppe den mareridtsuge, Donald Trump og det republikanske parti havde sidste uge. Men det skete ikke desto mindre, da forsøget om at få ændret Obamacare faldt til jorden med et brag og efterlod både præsidenten og lederskabet på Capitol Hill med håret i postkassen.
Det pinlige nederlag vil gøre ondt både på præsident Trump og formanden for Repræsentanternes Hus, Paul Ryan, et godt stykke ud i fremtiden. Og det bliver bestemt ikke nemmere for dem at få andre store reformer som skattereformen og infrastrukturreformen vedtaget efter sundheds-misæren. Dels fordi stridighederne internt i partiet er omfattende og åbenlyse, dels fordi Demokraterne nu lugter blod og ikke vil hjælpe med noget som helst.

I denne uges udgave af Fireside Chats ser Stine Kromann Dragsted og Anders Agner tilbage på en uge, der bød på det til dato største nederlag til præsident Trump og Republikanerne efter magtskiftet for godt to måneder siden. Og ser desuden frem mod endnu et dansk ministerbesøg i Washington, nemlig statsministerens besøg i Det Hvide Hus torsdag eftermiddag amerikansk tid.

Hør ‘Fireside Chats’ her

Written By

Kongressen.com er et uafhængigt netmedie om amerikanske samfundsforhold. Vi grundlagde mediet i oktober 2012 ud fra den ambition at tilføre dækningen af supermagten substans og analyse. Som verdens supermagt spiller USA en helt central rolle for den verden, som Danmark er en del af. Derfor er der behov for at dække såvel amerikansk indenrigs- som udenrigspolitik på en mere kvalificeret og nuanceret måde. Lige som der er behov for at fortælle historier om det amerikanske samfund generelt. Det er det, vi her på Kongressen.com ser som vores fornemmeste opgave at gøre.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Læs også:

Copyright © 2021 Kongressen