Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Politisk analyse

Fireside Chats: ‘White House Special’

Forholdet mellem USA og Danmark kom i fokus, da statsminister Lars Løkke Rasmussen besøgte præsident Trump i Det Hvide Hus. I denne udgave af Fireside Chats ser Stine Kromann Dragsted og Anders Agner tilbage på besøget og kigger nærmere på det transatlantiske forhold

Hvordan holder man balancen som dansk statsminister, når man bliver inviteret til Det Hvide Hus for at besøge en præsident, der på den ene side er utrolig upopulær i Danmark, men som står i spidsen for en nation, det er i Danmarks interesse at have et godt og tæt forhold til?

Lige netop denne øvelse var den danske statsminister ude i da han den anden dag besøgte præsident Trump i Det Hvide Hus.

Der blev lyttet, lod Løkke forstå efter sit møde med verdens mægtigste mand. Der blev lyttet, også til emner som grøn omstilling og frihandel. Selv om præsidenten er kendt for at have nogle lidt andre standpunkter end de danske i de spørgsmål.

Stine Kromann Dragsted og Anders Agner dækkede begge besøget i Det Hvide Hus, og var blandt andet med i Det Ovale Kontor, da Løkke gav Trump et håndtryk, der gav genlyd – bogstaveligt talt.

Denne uges udgave af Fireside Chats handler om dagen i Det Hvide Hus og det transatlantiske forhold.

Hør ‘Fireside Chats’ her

Written By

Kongressen.com er et uafhængigt netmedie om amerikanske samfundsforhold. Vi grundlagde mediet i oktober 2012 ud fra den ambition at tilføre dækningen af supermagten substans og analyse. Som verdens supermagt spiller USA en helt central rolle for den verden, som Danmark er en del af. Derfor er der behov for at dække såvel amerikansk indenrigs- som udenrigspolitik på en mere kvalificeret og nuanceret måde. Lige som der er behov for at fortælle historier om det amerikanske samfund generelt. Det er det, vi her på Kongressen.com ser som vores fornemmeste opgave at gøre.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Læs også:

Copyright © 2021 Kongressen