Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Feature

Gary Johnson til Kongressen.com: ‘God grund til optimisme’

Kandidaten for The Libertatians, Gary Johnson, har vind i sejlene i målingerne i disse dage. Og Johnson håber nu at komme over 15 procent i målingerne, og dermed få adgang til tv-debatterne. Det fortæller han i dette interview med Kongressen.com

CLEVELAND, OHIO: Der er grund til brede smil hos Gary Johnson i øjeblikket. For selv om han langt fra får den samme medieopmærksomhed som Donald Trump og Hillary Clinton, ja, så er kandidaten for The Libertatians på vej frem i målingerne. I den seneste CNN-måling står Johnson til 13 procent af stemmerne. Og er dermed blot to procent fra at nå over den magiske grænse på 15 procent, der giver adgang til tv-debatterne i løbet af efteråret.
I dette interview med Kongressen.com fortæller Gary Johnson om udsigterne til at deltage i debatterne med Trump og Clinton og om hvordan han mener USA bør regeres fremadrettet.

Det går godt for dig og dit parti målingerne i disse dage?
“Ja, det gør det virkelig.”

Grænsen for at deltage i præsidentdebatterne på tv er 15 procent. Og i dagens målinger ligger du på cirka 13 procent. Er du optimistisk i forhold til at nå over grænsen?
“Det er jeg bestemt. Jeg vil meget gerne have muligheden for at debattere med Donald Trump og Hillary Clinton i løbet af efteråret og vi er godt på vej.”

Hvad er din forklaring på, at du og dit parti står så godt i målingerne som det er tilfældet lige nu?
“Vi er på stemmesedlen i samtlige 50 stater, selv om vi er et tredje parti. Det er en del af det. Men jeg mener også, at det går længere end til det. Der er en stor sekssporet motorvej ned mellem Republikanerne og Demokraterne lige nu.”

Hvad tænker du om det, du har oplevet på det republikanske konvent her i Cleveland i dag?
“Jeg ser frem til at diskutere politik med Mr. Trump. Det får jeg forhåbentlig muligheden for til efteråret.”

Hvad er det for emner, du gerne vil diskutere?
“Jeg er af den overbevisning, at folk generelt ikke ønsker at have det offentlige i deres soveværelse. Samtidig er det min klare opfattelse, at folk er skeptiske over for de mange militære interventioner, som har været med til at gøre verden mindre sikker. Lad os hellere lede verden med frihandel og diplomati. Vi skal ikke være et isolationistisk land. Vi skal omfavne immigration.”

Anders Agner Pedersen er chefredaktør på Kongressen.com. Han er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole og New York State University med speciale i amerikansk politik. Grundlagde Kongressen.com i 2012 og er en af landets mest benyttede USA-analytikere i både i tv og radio. Medvært på de populære podcastserier ‘POTUS’ og ‘Kennedyland’ og forfatter til flere bøger om amerikansk politik, blandt andet 'KENNEDY', 'De Største Taler' og senest 'Kampen Om Det Hvide Hus'. Skriver på en ny bog om amerikansk politik, der udkommer i 2025.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Læs også:

Copyright © 2021 Kongressen