Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Politisk analyse

Glædelig jul fra hele holdet her på Kongressen.com

Julen står for døren og her på Kongressen.com vil vi gerne benytte lejligheden til at ønske alle vores mange læsere rigtig glædelig jul, sige tak for et begivenhedsrigt 2017 og på gensyn i 2018

Kære læsere

Lad os starte med slutningen. Rigtig glædelig jul til jer alle sammen. Og tak for, hvad der må siges at have været et ganske hæsblæsende 2017. Både i amerikansk politik generelt og her hos os på Kongressen.com

Da jeg den anden dag sad og ventede i et S-tog, på at det begyndte at køre igen – en følelse, der sikkert er flere af jer, der kan genkende – sad jeg og kiggede lidt på nogle af de mange billeder, jeg havde på min telefon fra året, der nu snart er gået.

Januar synes som en evighed siden i disse Trump-tider, men faktisk var vi allerede på banen med to spændende begivenheder inden indsættelsen den 20. januar. Den 10. januar kunne vi således fejre udgivelsen af bogen ´Glimt Af Et Præsidentvalg´, som flere af skribenterne her på Kongressen.com bidrog til og den 12. januar var vi medværter på den danske præmiere på storfilmen ´Jackie´, hvor danske Caspar Phillipson spiller rollen som præsident Kennedy. En propfyldt Falkoner Biograf var med til at gøre det til en uforglemmelig aften, og det er bestemt ikke sidste gang, at vi her på mediet er med til at arrangere filmpremierer, kan jeg allerede nu love.

20. januar fandt indsættelsen af præsident Trump sted i Washington D.C. Sammen med Søren Dal Rasmussen og Kirstine Biltoft-Knudsen, dækkede jeg en begivenhed, som langt fra var så velbesøgt som den senere blev forsøgt fremstillet, men ikke desto mindre en begivenhed, der blev det officielle startskud til Trumps præsidentskab.

Et præsidentskab, der lagde fra land med bulder og brag. De første par måneder var der nærmest ikke en dag uden nye breaking news historier. Om det så var politiske dispositioner, ændringer af aftaler, dekreter eller bare et kontroversielt tweet, så skete der hele tiden noget.

I slutningen af marts skete der også noget på den dansk amerikanske front, da statsminister Lars Løkke Rasmussen besøgte præsident Trump i Det Hvide Hus. En begivenhed, vi på Kongressen.com dækkede på nærmeste hånd.

Det har dog ikke kun handlet om Trump i 2017. Selv om han har fyldt ganske meget.

I maj kunne vi således glæde os over en fantastisk modtagelse af bogen ‘JFK100’, som udkom i anledning af præsidentens 100 års fødselsdag. Flere af vores dygtige skribenter og analytikere havde bidraget til bogen, som vi fejrede på flere måder. For samtidig med udgivelsen, kørte showet ‘The Speeches Of President Kennedy’ for fulde huse på Østre Gasværk i København. Jeg havde fornøjelsen at være på scenen sammen med Caspar Phillipson, som på fantastisk vis fremførte nogle af JFK’s mest ikoniske taler. Det var nogle fantastiske aftener og jeg er meget taknemmelig for alle de pæne ord og den overvældende opbakning, vores show fik.

Og minsandten, om ikke 2017 på falderebet bød på en tredje bogfejring, nemlig da vi for ganske få dage siden kunne glæde os over udgivelsen af ‘I Nationens Tjeneste’. En bog, som vores glimrende udenrigsredaktør, Philip Chr. Ulrich, har skrevet og som blandt andet rummer et regulært scoop, da det lykkedes for Philip at lande et interview med manden, som bogen handler om, nemlig general David Petraeus. En bedrift, vi andre her på holdet, måtte lette anerkendende på hattene over.

Nu nærmer 2018 sig og jeg kan allerede nu love jer, at I kommer til at høre en hel del om midtvejsvalget, som vi allerede så småt er begyndt med de indledende analyser om. Der kommer meget mere, både fra Washington og rundt om i delstaterne, så det kan I roligt glæde jer til.

Vi har også flere nye bogudgivelser i pipeline, nøjagtig ligesom der venter mange nye arrangementer, som vi glæder os til at fortælle jer mere om når den tid kommer.

Så mange var ordene for nu. Mange flere vil følge i 2018.

På vegne af hele holdet her på Kongressen.com vil jeg gerne sige jer alle sammen tak for at I læser med hver dag. Vi glæder os til at fortsætte dækningen af amerikansk politik efter nytår.

For nu vil vi dog lade julefreden sænke sig, nyde et par fridage med vore kære og vende stærkt tilbage igen mandag den 8. januar 2018.

Rigtig glædelig jul

Anders Agner Pedersen
Chefredaktør, Kongressen.com

Anders Agner Pedersen er chefredaktør på Kongressen.com. Han er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole og New York State University med speciale i amerikansk politik. Grundlagde Kongressen.com i 2012 og er en af landets mest benyttede USA-analytikere i både i tv og radio. Medvært på de populære podcastserier ‘POTUS’ og ‘Kennedyland’ og forfatter til flere bøger om amerikansk politik, blandt andet 'KENNEDY', 'De Største Taler' og senest 'Kampen Om Det Hvide Hus'. Skriver på en ny bog om amerikansk politik, der udkommer i 2025.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Læs også:

Copyright © 2021 Kongressen