Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Politisk analyse

God sommer fra alle os på Kongressen.com

Efter et hæsblæsende første halvår af 2017 står sommerferien nu for døren. Alle os her på Kongressen.com ønsker god sommer til vores mange læsere – og på gensyn igen til august

Endnu er det sparsomt med, hvad Det Hvide Hus har meldt ud med hensyn til præsidentens ferieplaner. Men det er næppe grebet helt ud af den blå luft, hvis man gætter på, at Trumps ferieplaner inkluderer golf, og at det med overvejende sandsynlighed vil ske på et af Trumps egne golfsteder. Taget i betragtning af, at dette foreløbig er sket 30 gange siden indsættelsen den 20. januar i år, virker det som en rimelig antagelse.

Sommerferien står for døren efter et på alle måder hæsblæsende, historisk, hysterisk og hovedrystende 2017, indtil videre. At det ikke ville blive business as usual med Trump i Det Hvide Hus, var der næppe nogen, der gjorde sig nogen illusioner om, men derfra og så til det, vi har været vidner til, er der alligevel et stykke vej. Daglige skandaler, kontroverser, intriger, beskyldninger og breaking news. Alt sammen i et sådant omfang, at det kan tage pusten fra de fleste.

Nogen forrygende start på embedet har Trump ikke just fået. Og skulle præsidenten finde anledning til lidt refleksion mellem de forskellige drives og puts, så kan han passende overveje, om hans larmende facon tjener noget formål. I hvert fald er hans approval rating nede på cirka 36 procent, hvilket er direkte jammerligt. Uanset hvordan man vender og drejer det.

Samtidig har det indtil videre knebet med de helt store politiske resultater. Planen med at dræne Washingtons sump har vist sig sværere end som så og i stedet fortsætter skyttegravskrigen mellem Demokraterne og Republikanerne.

Her på Kongressen.com har vi fulgt Trumps første tid i Det Hvide Hus tæt og omfattende. Både fra Danmark, fra Washington D.C. og rundt om i delstaterne. Det vil vi blive ved med, når vi vender tilbage efter sommerferien.

Men for nu vil vi lade sommerfreden sænke sig, sætte kursen mod de nærmeste badestrande, få læst et par af de mange glimrende bøger, vi fortalte om i går og ellers nyde en forhåbentlig solrig sommerferie.

På vegne af hele holdet, vil jeg gerne sige jer alle sammen tak for den overvældende modtagelse ‘JFK100’ fik i forbindelse med udgivelsen den 10. maj. Det varmede os alle og vi glæder os til at kunne løfte sløret for nogle af vores nye litterære projekter her på Kongressen.com efter ferien.

Men for nu er der kun et tilbage, nemlig at ønske jer alle sammen en rigtig god sommerferie!

Vi er tilbage igen mandag den 14. august!

På vegne af hele holdet her på Kongressen.com

Alt godt og god sommer!

Anders Agner Pedersen
Chefredaktør, Kongressen.com

Anders Agner Pedersen er chefredaktør på Kongressen.com. Han er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole og New York State University med speciale i amerikansk politik. Grundlagde Kongressen.com i 2012 og er en af landets mest benyttede USA-analytikere i både i tv og radio. Medvært på de populære podcastserier ‘POTUS’ og ‘Kennedyland’ og forfatter til flere bøger om amerikansk politik, blandt andet 'KENNEDY', 'De Største Taler' og senest 'Kampen Om Det Hvide Hus'. Skriver på en ny bog om amerikansk politik, der udkommer i 2025.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Læs også:

Copyright © 2021 Kongressen