Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Politisk analyse

God sommer fra alle på Kongressen.com

Sommerferien står for døren og det er tid til en kort pause, inden et hæsblæsende efterår, hvor midtvejsvalget bliver den helt store begivenhed. Kongressen.com ønsker derfor alle vores mange læsere god sommer og på gensyn mandag den 4. august

2014 har indtil videre været et hæsblæsende et af slagsen, både i amerikansk politik og her på Kongressen.com. Året startede med udgivelsen af antologien ‘Fem År Med Obama – Forandring Vi Kunne Tro På?’, som fik en flot modtagelse i pressen og blandt læserne. Foråret blev indledt med ‘Whistleblower Weeks’, hvor vi satte fokus på Edward Snowden og de mange lækager, både aktuelt og historisk. Endelig rundede vi foråret af med en større temaserie om Nixon og Watergate i anledning af 40 året for Nixons fald som præsident. En temaserie, der blev afsluttet med et stort ‘All The President’s Men’ arrangement i Cinemateket. Blot få uger efter, at vi havde været værter for den store ‘The Unknown Known’ premiere i Falkoner Biografen.

Der har med andre ord været fuld fart på gennem hele den første halvdel. Derfor tager vi nu en kort sommerferie inden vi skyder den nye sæson i gang igen mandag den 4. august.

Efteråret bliver et af de mest afgørende i amerikansk politik længe, med midtvejsvalget i november. Et valg, der lige nu tegner til at blive en tilbagegang for Demokraterne, mens Republikanerne lige nu ser ud til at få et ganske fornuftigt resultat.
Her på Kongressen.com kommer vi til at følge midtvejsvalget tæt gennem hele efteråret. Vores mange dygtige fagskribenter vil fra hver deres ekspertiseområde sørge for, at vi kommer hele vejen rundt om et valg, der vil få stor betydning, både for udviklingen i amerikansk politik de næste år, men som også vil få stor betydning for det kommende præsidentvalg i 2016.

Vi har flere spændende tiltag på vej, som vi glæder os til at præsentere efter sommerferien. I mellemtiden kan man jo passende bruge ferien på lidt amerikansk læsning. Her lige et par hurtige tip til både skøn- og faglitteratur til strandtasken:
‘Amerikanske Portrætter’, skrevet af Jonas Langvad Nilsson. Bogen udkom sidste år, og er en sand fornøjelse at læse. I bogen præsenteres læseren for otte af de bedste amerikanske magasinportrætter, oversat til dansk. Inklusiv det bedste portræt i historien, nemlig Gay Talases ‘Frank Sinatra Er Forkølet’ om den gamle crooner. Langvad har været et smut i USA for at tale med de otte journalister bag artiklerne, der giver deres bud på, hvordan man portrætterer et menneske. At de så bliver interviewet af en af Danmarks dygtigste portrætjournalister, gør kun bogen endnu bedre, og den kan derfor klart anbefales.

‘Amerika’ af Franz Kafka er bestemt ikke nogen ny bog. Faktisk er det mere end 90 år siden at bogen, Kafka gerne havde set brændt, udkom. I sit alt for korte liv, nåede Kafka aldrig at besøge Amerika, men han har ikke desto mindre formået at skrive en fængende bog om en ung tysk fyr, Karl, og hans oplevelser som ung mand i datidens Amerika. Kafkas skrivestil er uforlignelig, og selv om flest nok forbinder ham med ‘Processen’, så er ‘Amerika’ så absolut værd at læse. Og så er den i øvrigt netop udkommet på dansk.

En sidste anbefaling, i den mere tunge, politiske afdeling er nyeste del af Robert A. Caros fremragende biografiserie om Lyndon B. Johnson. I denne fjerde bog, der har titlen ‘The Passage Of Power’, er Caro nået til årene 1958-64, hvilket var nogle af de vigtigste i Johnsons politiske karriere. Årene, hvor han gik fra magtfuld senatsleder og demokratisk kongemager til marginaliseret vicepræsident under Kennedy til præsident for en nation i chok efter mordet i Dallas.
Caro har i sin tre første bøger om Johnson givet en minutiøs skildring af en af de største indenrigspolitikere i amerikansk historie. En skildring, der fortsætter i ‘The Passage Of Power’, der udkom i begyndelsen af året. Nøjagtig som de tre første bøger, er fjerde bog en gennemarbejdet, velskrevet og reflekteret skildring af en mand, der stod bag nogle af de største indenrigspolitiske reformer i amerikansk historie, men hvis politiske goodwill langsomt men sikkert forsvandt i takt med, at de amerikanske styrker rykkede frem i den vietnamesiske jungle.

Endelig kan et tip til sommerferiens regnvejrsaftener være at se enten 2. sæson af ‘House Of Cards’ eller ‘True Detective’. To vidt forskellige serier, men dog med denne ting til fælles: De er forrygende! Og et godt supplement til Tour De France, når først VM er overstået.

På vegne af hele holdet på Kongressen.com, ønsker jeg alle vores mange læsere rigtig god sommer og på gensyn mandag den 4. august.

Anders Agner Pedersen er chefredaktør på Kongressen.com. Han er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole og New York State University med speciale i amerikansk politik. Grundlagde Kongressen.com i 2012 og er en af landets mest benyttede USA-analytikere i både i tv og radio. Medvært på de populære podcastserier ‘POTUS’ og ‘Kennedyland’ og forfatter til flere bøger om amerikansk politik, blandt andet 'KENNEDY', 'De Største Taler' og senest 'Kampen Om Det Hvide Hus'. Skriver på en ny bog om amerikansk politik, der udkommer i 2025.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Læs også:

Copyright © 2021 Kongressen