Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Æslet & Elefanten

Hos Demokraterne taler vi pænt til hinanden

De republikanske kandidaters niveau er nået bunden, og tanken om Trump som præsident er ikke til at holde ud. Demokrater og uafhængige vælgere bør samles om enten Bernie Sanders eller Hillary Clinton for at sikre en demokratisk valgsejr, opfordrer ‘Æslet’ og talsperson for Democrats Abroad Denmark, David S. Miller

Af David S. Miller, talsperson, Democrats Abroad Denmark

“Selv på vores dårligste dage er vi hundrede gange bedre end nogen af de republikanske kandidater.” Sådan sagde Bernie Sanders ved afslutningen af en debatduel for nylig mellem ham og Hillary Clinton. Og det kunne Bernie ikke have mere ret i, efter det vi har set fra republikansk side, især de seneste uger.

Republikanerne holdt en debat 3. marts, som var endnu mere børnehaveagtig end deres debat den foregående uge, hvis man overhovedet kan forestille sig det. I debatten henviste Donald Trump til en udtalelse fra Marco Rubio, at Trump skulle have små hænder, og at det skulle betyde at en anden del af Trumps krop også skulle være lille. Så sagde Trump, mens han var på debatscenen, at det amerikanske folk intet har at bekymre sig over, hvad størrelsen af den del af hans krop angår.

Samme dag advarede Mitt Romney sammen med John McCain og andre i den republikanske partitop, de republikanske vælgere mod at stemme på Trump. Bagefter gik Trump til angreb på Romney ved at henvise til, at Trump erklærede sin støtte til Romneys valgkamp i 2012. Trump sagde bl.a. at Romney nærmest tiggede Trump dengang om støtten og at Romney var villig til at ”gå ned på knæ” for Trump for at få Trumps støtteeklæring,.

Sådan er tonen blevet hos republikanerne og Bernie har ret: både Hillary og Bernie, selv på deres dårligste dage, er hundrede gange bedre end republikanerne – også hvad politik angår og ikke kun sproget.

Faktisk har både Hillary og Bernie holdt en mere eller mindre fornuftig tone, og diskuterede mest politik til deres debatrunder.

Blandt de demokratiske vælgere prøver vi at overbevise hinanden via de sociale medier om, at enten Hillary eller Bernie er den bedste kandidat, både mht. politik, som person, hvem der kan vinde mod hvem der nu måtte blive republikanernes nominerede, og hvem vil være den bedst egnet i præsidentembedet.

Dog har Hillary og Bernie nogenlunde de samme mål med hensyn til at forbedre livet for de fleste amerikanere. Forskellen ligger i, hvordan man vil opnå de mål og hvad man mener er realistisk at kunne opnå.

Efter de seneste ugers cirkusagtige debatrunder og udtalelser hos de republikanske kandidater, og hvor Donald Trump fører i kampen om at vinde flest mandater, samtidig med at Trump siger, at han ikke ved, hvad Ku Klux Klan står for, er det for mig ikke så meget et spørgsmål om enten Hillary eller Bernie, men om at der vælges en demokrat frem for nogen af de republikanske kandidater, som alle sammen har et indskrænket syn på kvinders rettigheder – for eksempel er de imod fri abort, de gerne vil fjerne offentlig støtte til Planned Parenthoods sundhedsklinikker, de er imod at forhøje mindste lønnen til et niveau som man kan leve på – noget som især rammer kvinder, de vil skære i budgettet til offentlig uddelte madkuponer (food stamps) som går ud over især kvinder og børn, og de er imod betalt barselsorlov. Republikanerne tror på krig frem for diplomati, og de vil fortsætte med at sænke skatten for de allerrigeste, mens de fjerner endnu flere offentlige penge fra programmer som hjælper middelklassen og de fattige.

Derfor tror jeg at de demokratiske og visse uafhængige vælgere vil enes om – uanset om det bliver Hillary eller Bernie som demokraternes nominerede – at de skal stemme til præsidentvalget til november for at standse den republikanske nominerede, hvad enten det bliver Trump, Cruz eller Rubio, fordi tanken om, at det bliver en af de republikanske kandidater, som vinder til november, er ikke til at holde ud.

Men for at det skal ske, betyder det at – i tilfælde af at Hillary bliver ved med at føre i forhold til antal delegerede – at Bernie bliver nødt til at forsætte sin valgkamp helt frem til demokraternes konvent til juli og bakke fuldstændigt op om Hillary, ellers risikerer det Demokratiske Parti at miste mange af de yngre vælgere, som i så fald ikke kommer at stemme til valget til november, og dermed kommer Hillary til at tabe til den republikanske nominerede.

Bernie har faktisk på nuværende tidspunkt en realistisk chance for at blive nomineret, og i så fald skal Hillary bakke ham fuldt op således at især de sorte, latinoer og de ældre stemmer på ham.

Hvis Bernie ikke bakker Hillary op eller omvendt og demokraterne kommer til at tabe til republikanerne til præsidentvalget til november, vil vedkommendes eftermæle blive mærket som den person, som tabte præsidentvalget for demokraterne i 2016. Som sagt, tanken om at en de republikanske præsidentkandidater vinder til november, er simpelthen ikke til at holde ud.

Written By

Kongressen.com er et uafhængigt netmedie om amerikanske samfundsforhold. Vi grundlagde mediet i oktober 2012 ud fra den ambition at tilføre dækningen af supermagten substans og analyse. Som verdens supermagt spiller USA en helt central rolle for den verden, som Danmark er en del af. Derfor er der behov for at dække såvel amerikansk indenrigs- som udenrigspolitik på en mere kvalificeret og nuanceret måde. Lige som der er behov for at fortælle historier om det amerikanske samfund generelt. Det er det, vi her på Kongressen.com ser som vores fornemmeste opgave at gøre.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Læs også:

Copyright © 2021 Kongressen