Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Politisk analyse

Hvor er Amerika på vej hen?

Mandag den 4. juni er Kongressen.com og Martin Lidegaard værter for konferencen ‘Hvor Er Amerika På Vej Hen?’. En arrangement, der finder sted i Fællessalen på Christiansborg og som er gratis for alle at deltage i. Panelet giver her et par smagsprøver på, hvordan de hver ser situationen netop nu.

Om præcis en uge, nærmere bestemt mandag den 4. juni kl. 15.30-17.30 er Kongressen.com og Martin Lidegaard værter for den store USA-konference i Fællessalen på Christiansborg. Overskriften for arrangementet er ‘Hvor Er Amerika På Vej Hen?’

De fire paneldeltagere, Philip Chr. Ulrich, Marie Apitz, Hans Dahl-Nielsen og Agnete Wismer, giver her lidt indledende bud på, hvordan de ser situationen fra hver deres fagområde.

Udenrigspolitikken
“Med de seneste udskiftninger i Trump-administrationen og den førte politik, så lader vi til nu at se en skarpere eksekvering af Donald Trumps løfte om ”America First” også udenrigspolitisk. Ligeledes tyder Donald Trumps seneste store udenrigspolitiske udmeldinger, at man i højere grad er villige til at acceptere, at ”America First” også kan betyde ”America Alone”,” siger udenrigsredaktør, Philip Chr. Ulrich.

Mueller-undersøgelsen
“Muellers undersøgelser af Trump-kampagnens mulige forbindelser til Russiske aktører er stadig i fuld gang. Selvom en række personer er blevet afhørt og tiltalt, så ved ingen endnu, hvordan sagen ender. Den har dog allerede vidtrækkende konsekvenser i USA, hvor borgernes tillid til valgsystemet, retssystemet, ja selve demokratiet, er i krise. De endelige resultater af Muellers undersøgelser bliver derfor særdeles afgørende, da både Trumps fremtid som præsident, midtvejsvalget og ikke mindst amerikanernes tro på deres eget politiske system er i spil,” siger juridisk analytiker, Marie Apitz.

Skoleskyderier og våbendebatten
“Skoleskyderier har udgjort et voksende problem for USA gennem de sidste år. Angrebene er taget til i intensitet og hyppighed, og USA synes at stå ved en skillevej i forhold til at komme problemet til livs. Skal man begrænse adgangen til og omfanget af våben? Eller skal man gå i den modsatte retning og øge sikkerheden på skolerne ved at indsætte betjente eller bevæbne lærerne? De seneste begivenheder har trukket fronterne skarpt op i debatten om, hvor USA er på vej hen,” siger uddannelsesanalytiker, Hans Dahl-Nielsen.

Krigen på Capitol Hill
“Kongressens politikere har blikket stift rettet mod midtvejsvalget til november. Som det ser ud nu, kan Demokraterne godt gå hen og vinde flertallet i Repræsentanternes Hus. Det vil dog næppe hjælpe på den stilstand, der længe har præget den lovgivende forsamling. Det har været svært nok for Republikanerne at få gennemført en skattereform, og de måtte droppe at afskaffe Obamacare trods partiets flertal i begge kamre. Intet tyder på, at der vil komme mere gang i den lovgivende proces, hvis de to partier får kontrollen over hvert sit kammer til januar,” siger Agnete Wismer, medforfatter til bogen ‘Krigen På Capitol Hill’.

Du kan stadig nå at tilmelde dig
Arrangementet er gratis for alle, men da der er begrænset antal pladser i Fællessalen, fordeles billetterne efter først til mølle princippet. Tilmelding til arrangementet er nu åben og sker på følgende måde:
Send mail til usadebat@gmail.com med navn, adresse og telefonnummer på de personer, tilmeldingen drejer sig om. Disse oplysninger er påkrævet i henhold til Folketingets sikkerhedsregler. Du vil kort efter din tilmelding modtage en mail, der bekræfter din tilmelding. Som udgangspunkt er tilmeldingen bindende og er du forhindret i at deltage, bedes du melde afbud via samme mailadresse som tilmeldingen.

Da alle gæster skal igennem Folketingets sikkerhedstjek ved ankomsten anbefales det at komme i god tid.
Senest frist for at tilmelde sig arrangementet er fredag den 1. juni 2018 kl. 10.00

Vi glæder os til at se jer alle sammen til en spændende eftermiddag om, hvor Amerika er på vej hen.

Written By

Kongressen.com er et uafhængigt netmedie om amerikanske samfundsforhold. Vi grundlagde mediet i oktober 2012 ud fra den ambition at tilføre dækningen af supermagten substans og analyse. Som verdens supermagt spiller USA en helt central rolle for den verden, som Danmark er en del af. Derfor er der behov for at dække såvel amerikansk indenrigs- som udenrigspolitik på en mere kvalificeret og nuanceret måde. Lige som der er behov for at fortælle historier om det amerikanske samfund generelt. Det er det, vi her på Kongressen.com ser som vores fornemmeste opgave at gøre.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Læs også:

Copyright © 2021 Kongressen