Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Politisk analyse

I har stemt: Her er Bidens VP

Joe Biden har meldt ud at hans vicepræsidentkandidat bliver en kvinde. Så vi spurgte jer, hvem I tror det bliver. Her er resultatet.

Med halvdelen af stemmerne pegede I på den 55-årige Senator fra Californien og tidligere præsidentkandidat, Kamala Harris. Juristen var blandt de første af de frafaldne kandidater, der gav sin støtte til Joe Bidens kandidatur, og hun har ved flere lejligheder ført kampagne for den tidligere vicepræsident.

Læs Mads Høeg-Mikkelsens portrætter af de mest fremtrædende kandidater – klik her!

Nummer to på listen over dem, I tror er favorit til den langt fra uinteressante post, er en anden Senator og tidligere præsidentkandidat, Amy Klobuchar fra Minnesota med 22 procent af stemmerne.

Tredjepladsen går til en kvinde, der også var præsidentkandidat indtil fornylig, Senatoren fra Massachusetts, Elizabeth Warren med 15 procent af stemmerne. Den for tiden meget omtalte Gretchen Whitmer, guvernør i Michigan, fik 7 procent af stemmerne på fjerdepladsen.

Lidt pudsigt var under muligheden “andet”, hvor I havde mulighed for at skrive jeres egne bud på, som ikke figurerede på listen. Her fandt flere af jer lyst til at skrive Michelle Obama på listen – en mulighed, der tilsyneladende stadig lever.

Hvem der endelig ender med at stå ved siden af Biden på Demokraternes ticket til november bliver afgjort her i løbet af maj og meldes ud senest i juni.

Læs Mads Høeg-Mikkelsens portrætter af de mest fremtrædende kandidater – klik her!

Written By

Kongressen.com er et uafhængigt netmedie om amerikanske samfundsforhold. Vi grundlagde mediet i oktober 2012 ud fra den ambition at tilføre dækningen af supermagten substans og analyse. Som verdens supermagt spiller USA en helt central rolle for den verden, som Danmark er en del af. Derfor er der behov for at dække såvel amerikansk indenrigs- som udenrigspolitik på en mere kvalificeret og nuanceret måde. Lige som der er behov for at fortælle historier om det amerikanske samfund generelt. Det er det, vi her på Kongressen.com ser som vores fornemmeste opgave at gøre.

Læs også:

Copyright © 2021 Kongressen