Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Feature

“Jeg er her for at være en del af historien”

Valgdagen er i fuld gang. Over hele landet står vælgerne i lange køer for at sætte deres kryds ved enten Hillary Clinton eller Donald Trump. Kongressen.com har mødt et par af de mange, der står i kø i New York City.

NEW YORK CITY: Fortovet langs the Javits Center i New York ligner nærmest køen til Roskilde Festival. Klapstole, parasoller, kortspil og madpakker vidner om de mange timer, Hillary-fans allerede har tilbragt foran stedet, hvor hun i aften skal holde det, de håber, bliver en sejrstale fra den første kvindelige præsident i USA’s historie.

Dan Hurd står allerforrest i køen, der efterhånden strækker sig over flere blokke.
“Jeg er her for at være en del af historien,” siger han og fortæller, at han har stået under den brændende sol siden klokken fem i morges. “Det er lidt varmt,” erkender han. Alligevel er han ved godt mod. “Jeg er slet ikke nervøs. Hun har erfaringen og ideerne for fremtiden,” siger han.

Det samme mener hans sidemand Jaymie Wagner, der kom klokken syv i morges. Hun stemte allerede for to uger siden på Hillary Clinton i hjemstaten Alabama. Nu står hun foran Javits center klædt i sokker med Hillarys billede på. Hillary skiltene ligger på jorden, men de kommer op senere, lover hun.
“Dagen idag kan blive den vigtigste i vores stats historie,” siger hun. “Det er vigtigt for mig at være her og støtte vores ‘girl’.”

Netop den historiske betydning, som en Hillary sejr vil have, er det, der går igen køen igennem. Også for 49-årige Diane Tanner fra staten Utah, det står 500 meter længere nede i køen. “Vi har brug for en kvinde i Det Hvide Hus,” siger hun. “Og hvis nogen skal være der, så er det Hillary. Hun er blevet ved med at kæmpe for det, hun tror på, selvom det ikke altid har været nemt. Så ingen kan magte opgaven bedre end hende.”

De fleste i køen er mere håbefulde end nervøse. Diane Tanner erkender dog, at hun de sidste dage har tjekket analytikeren Nate Silvers opdateringer som “en maniac,” som hun siger. Idag har hun ikke tjekket. Nu handler det om troen på sejr – måske endda i hjemstaten Utah. “Jeg håber, den bliver blå i år”, siger hun om staten, Mitt Romney vandt i 2012.

Indtil videre ser det da også ud til, at der er grund til optimisme foran Javits centret. I de seneste målinger ligner Hillary Clinton stadig en vinder. Men valgstederne er endnu ikke lukket, og meget kan ske endnu.
“Jeg tror på det,” siger Dan Hurd og ligner en mand, der allerede er sikker på sejr. Ellers ville han nok heller ikke stå forrest i køen.

Kirstine Biltoft-Knudsen er uddannet journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole og American University of Beirut. Har tidligere arbejdet for TV-Avisen og TV2 Nyhederne, og er i dag bosiddende i New York. Tilknyttet Kongressen.com som indenrigspolitisk skribent. Mail: kb2824@columbia.edu

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Læs også:

Copyright © 2021 Kongressen