Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Feature

Jesse Jackson: ‘Hillarys kandidatur er et stort gennembrud for USA’

Borgerrettighedsaktivist og pastor Jesse Jackson er en af de helt store figurer i Det Demokratiske Parti og har siden juni officielt været en af Hillary Clintons prominente støtter. På konventets sidste dag fortalte han Kongressen.com, hvorfor dette præsidentvalg er noget helt særligt.

PHILADELPHIA, PENNSYLVANIA: Han er et af Det Demokratiske Partis helt store ikoner og en af USA’s vigtigste borgerrettighedsaktivister. I 1960’erne kæmpede han side om side med Dr. Martin Luther King Jr. og har blandt andet startet organisationen Rainbow/PUSH, der arbejder for borgerrettigheder og social retfærdighed.

Han forsøgte selv – uden held – at blive valgt som Demokraternes præsidentkandidat i 1984 og 1988 og har siden været skyggesenator i District of Columbia.

I juni meddelte han, at han støtter Hillary Clinton og har siden opfordret partiet til at samles omkring kvinden, han har kaldt “den bedst kvalificerede og det bedste håb.” Kongressen.com mødte ham til en snak om hvorfor.

Hvorfor er det her et specielt øjeblik for dig?
“At have en kvindelig præsidentkandidat er et stort gennembrud for USA. Lande over hele verden har været før os på det her område; Margeret Thatcher i Storbritannien og Golda Meir i Israel for eksempel. Vi har været bagefter, så det er på tide.”

Da Jesse Jackson forleden holdt tale på Det Demokratiske partikonvent fokuserede han netop på symbolikken i det historiske valg af en kvindelig præsidentkandidat.

“Når sorte, Hispanics og progressive hvide stemmer, så vinder kvinder. Når kvinder vinder, så vinder børn. Når kvinder og børn vinder, så vinder arbejderne,” sagde han blandt andet.

Det synspunkt uddybede han overfor Kongressen.com:

“Det er vigtigt, at hun vil gøre noget for kvinder, og at hun vil gøre noget for familier, så det har betydning langt ud over denne aften,” sagde han og tilføjede: “Hun er meget forberedt.”

Kirstine Biltoft-Knudsen er uddannet journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole og American University of Beirut. Har tidligere arbejdet for TV-Avisen og TV2 Nyhederne, og er i dag bosiddende i New York. Tilknyttet Kongressen.com som indenrigspolitisk skribent. Mail: kb2824@columbia.edu

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Læs også:

Copyright © 2021 Kongressen