Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Æslet & Elefanten

Kære Hillary Clinton…

Efter en lang primærvalgkamp er Hillary Clinton nu i mål og bliver Demokraternes præsidentkandidat. Kongressen.com har bedt David Miller, den demokratiske del af ‘Æslet & Elefanten’, skrive et brev til sit partis kandidat med ønsker om, hvilken kandidat han gerne ser hende være

Kære Hillary

Tillykke med resultaterne af primærvalgene d. 7. juni, især i Californien og i New Jersey, hvor jeg selv brevstemmer. Og tillykke til os alle sammen at vi for første gang har en kvinde som præsidentkandidat for et større amerikansk politisk parti. Forhåbentligt bliver du USA’s første kvindelige præsident.

Nu hvor du er den formodet demokratiske præsidentkandidat til valget til november, har jeg lige et par spørgsmål.

Det første er, hvordan kommer du til at tiltrække Bernie Sanders tilhængere – især kernetilhængerne som ellers siger at de aldrig kommer til at stemme på dig? Der er tale om mange unge vælgere og mange uafhængige vælgere, altså som tilhører hverken Demokraterne eller Republikanere og som mener at din politik betyder en fortsættelse af mange af de ting som er galt med USA.

Her er nogle af de ting Bernie Sanders kernetilhængerne ikke kan lide ved dig:

De større pengebidrag til din valgkamp fra folk som arbejder på Wall Street og i medicinalindustrien, samt din brug af såkaldte Super PAC’s, altså organisationer som indsamler pengebidrag fra anonyme kilder.

Du vil ikke splitte de større banker ad således at vi på forhånd garderer os mod en ny finanskrise som vi fik i 2008.

Du går ikke ind for en offentlig sygesikring som ligner det danske system – altså hvor det er staten via skatter som betaler regningen – men vil i stedet bygge videre på præsident Obamas sundhedsreform som stort set forvaltes af private forsikringsselskaber.

Du går ikke ind for at det skal være gratis at læse på de offentlige universiteter og højskoler, dog vil du gør det nemmere at betale for at læse.

Du støtter udvinding af skifergas (fracking), dog mener du at det kan gøres mere sikkert.

Du støtter den fortsatte brug af kul, selvom du oprindeligt sagde at du vil lukke kulminerne.

Du går ind for dødsstraf i visse tilfælde.

Med det sagt, skal du justere din politik på visse områder for at gøre det nemmere for en Bernie-tilhænger at stemme på dig, i hvert fald dem som siger at de aldrig nogensinde vil stemme på dig.

Det andet spørgsmål er, hvordan kommer du til at føre en valgkamp mod en ublu Donald Trump, som har mange tilhængere som godt kan kaldes for racister og også mange som er imod kvinder og kvindernes rettigheder til fri abort, ligeløn osv.

Du har har været med i politik i mange år, i starten fra sidelinjen som delstaten Arkansas’ guvernør Bill Clintons frue, dernæst som førstedame i Det Hvide Hus, så som senator fra delstaten New York, som præsidentkandidat i 2008, som udenrigsminister under Obama og så igen som præsidentkandidat i 2016.

Og der har været en del rigtige og opdigtede skandaler undervejs, både ifm. af din mand og også hvor du er direkte indblandet, senest ifm. dine emails fra udenrigsministertiden.

Donald Trump har intet imod at tage disse rigtige eller opdigtede skandaler op og bruge dem imod dig. Trump har selv en masse skandaler bag sig (inkl. igangværende skandaler som f.eks. hans fhv. private universitet som snød de studerende). Han nærmest lever af skandaler og er ligeglad med at de bliver nævnt. Men værst er det at hans kernetilhængere er fuldstændig ligeglade med alle de dårlige ting som kan siges om Trump – de støtter ham alligevel.

Og så er der de øvrige republikanere og uafhængige vælgere som ellers sagde at de aldrig kunne få sig selv til at stemme på Trump, men nu siger at de alligevel kommer til at stemme på ham. Og de fleste af disse mennesker kommer aldrig til at stemme på dig.

Kommunikation, tillid og karisma skal til for at vinde valget til november. Du skal være god til at kommunikere, især til den progressive fløj som ellers har støttet Bernie Sanders. Du skal vække tillid, igen især blandt den progressive fløj. Og du skal optræde med en karisma som kan inspirere folk, endnu engang især blandt den progressive fløj. De fleste demokrater – inkl. undertegnede – kommer til at stemme på dig. Det er netop de unge vælgere samt de uafhængige vælgere som skal overtales.

Nu skal du vise os, hvordan du kommer til at få stemmer nok til november og hvordan du kommer til at kæmpe mod Trump.

Du skal vinde til november. Det er op til dig at føre en god og effektiv valgkamp. Hvis du taber til Trump er ikke til at bære.

God vind!

David S. Miller

Written By

David S. Miller er grundlægger og tidligere formand for Democrats Abroad i Danmark. Den demokratiske del af 'Æslet & Elefanten'.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Læs også:

Copyright © 2021 Kongressen