Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Feature

Karl Rove: ‘Konventet i fuld gang efter sløv start’

En af verdens mest berømte spindoktere, Karl Rove, er blandt gæsterne på det republikanske konvent. Partiet tager skridt i retning af samling, men er ikke i mål endnu, lyder meldingen fra George W. Bushs gamle chefstrateg til Kongressen.com

CLEVELAND, OHIO: Han er manden, der i sin tid fik spørgsmålet om, hvilken kandidat, folk helst vil drikke en øl med, til at blive en faktor i amerikansk politik. Han er manden, der har lagt navn til ‘Rove Myten’, der handler om at angrebskampagner aldrig skal handle om at udstille modstanderens svaghed, men i stedet om at nedkæmpe styrkerne, da svaghederne automatisk vil udstille sig.
Karl Rove har gennem sine mange år i amerikansk toppolitik deltaget i adskillige republikanske partikonventer. Ikke mindst ved konventerne i 2000 og 2004, hvor hans gamle chef, George W. Bush, blev nomineret af partiet som præsidentkandidat.
I 2016 er Karl Rove igen at finde blandt gæsterne ved det republikanske partikonvent. Ikke længere som strateg for præsidenten, men som analytiker for primært Fox News.
Kongressen.com fangede den berømte strateg til to hurtige spørgsmål på konventets tredje dag.

Hvordan ser du på de første par dages udvikling her på konventet?
“Det var en lidt sløv start i mandags, så kom det op i gear tirsdag og nu venter den helt store dag torsdag. Torsdag aften, hvor de fleste mennesker tænder for tv’et og danner deres eget indtryk af både den dags begivenheder og konventet generelt.”

Ser du tegn på samling i partiet?
“Ja… Ja, der sker en konsolidering. Spørgsmålet er om det er tilstrækkeligt. Ideen om at det hele kunne blive løst her på konventet, den holder ikke.”

Anders Agner Pedersen er chefredaktør på Kongressen.com. Han er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole og New York State University med speciale i amerikansk politik. Grundlagde Kongressen.com i 2012 og er en af landets mest benyttede USA-analytikere i både i tv og radio. Medvært på de populære podcastserier ‘POTUS’ og ‘Kennedyland’ og forfatter til flere bøger om amerikansk politik, blandt andet 'KENNEDY', 'De Største Taler' og senest 'Kampen Om Det Hvide Hus'. Skriver på en ny bog om amerikansk politik, der udkommer i 2025.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Læs også:

Copyright © 2021 Kongressen