Kongressen.com
Analyse Morgen I Amerika

Klarer Gifford skærene ved dagens primærvalg?

I dag afgøres det, hvem der skal være Demokraternes kongreskandidat i Massachusetts’ 3. valgdistrikt. Blandt kandidaterne er Rufus Gifford. Men hvor godt står den tidligere ambassadør egentlig? Kongressen.com har talt med Frank Phillips fra The Boston Globe om dette

Bliver 4. september 2018 startskuddet til et nyt politisk eventyr for Rufus Gifford eller bliver det den foreløbige endestation? Såfremt Gifford klarer skærene ved dagens primærvalg i Massachusetts og sikrer sig nomineringen som Demokraternes kandidat i 3. distrikt er vejen banet for en karriere som medlem af Repræsentanternes Hus efter nytår. Lykkes det ikke, slutter hans valgkamp her og Gifford skal derfra finde ud af, hvad der så skal ske.

Kongressen.com har været en tur i Massachusetts, nærmere bestemt i Concord, vest for Boston. Her bor Frank Phillips, der er state bureau chief på The Boston Globe. Det gør Rufus Gifford i øvrigt også, altså bor i Concord. Og Phillips, der har dækket delstatens politiske kampe i et halvt århundrede, har mange rosende ord til den hjemvendte Gifford.

Chefredaktør Anders Agner Pedersen og tv-redaktør Lars Græsborg Mathiasen taler i dette interview med Frank Phillips om Giffords kampagne, om stjernen fra nabodistriktet Joe Kennedy III og om mulige 2020-kandidater fra Massachusetts. Dem er der nemlig et par stykker af.

Se også første udgave af ‘Morgen I Amerika’, der så nærmere på netop primærvalget i Massachusetts, men også splittelsen i det demokratiske parti:

Læs også

Nyt pro-Trump forum kan få indflydelse på den politiske diskurs i USA

Katrine Villarreal Villumsen

Vi har fået Afghanistan-krigens ”Pentagon Papers”

Philip Chr. Ulrich

Frygten for nyt Pearl Harbor lever videre i cyberspace

Philip Chr. Ulrich

Trump bruger rigsretshøringerne til at mobilisere vælgerne og drive donationer til sin kampagne

Katrine Villarreal Villumsen

De allieredes krisestyring faldt til jorden i London

Philip Chr. Ulrich

Michael Bloomberg har brugt over en million dollars på Facebook-annoncer på én uge – men han vinder ikke

Katrine Villarreal Villumsen