Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Politisk analyse

Kongressen.com fylder seks år

I dag er det præcis seks år siden de første artikler og analyser udkom her på Kongressen.com. På vegne af hele holdet sender chefredaktør Anders Agner her en fødselsdagshilsen til alle læserne – og løfter sløret for et par spændende nyheder

Kære læsere!

Seks år er gået siden jeg for første gang trykkede ‘udgiv’ på en artikel her på Kongressen.com. Jeg kan stadig huske det, og med en fortærsket cliche, er det svært at begribe, hvor tiden er blevet af. Antallet af grå hår rundt om mine ører og mængden af fremragende artikler og analyser i vores arkiver, vidner imidlertid om, at den er god nok. I dag er det Kongressens seks års fødselsdag.

Jeg vil gerne starte med at sige tak til alle jer, der følger Kongressen. Jer, der læser artiklerne og analyserne. Jer, der ser vores tv-programmer. Jer, der hører vores podcast. Og jer, der kommer til vores arrangementer. Tusind tak.

Jeg skal spare jer for alle mulige nostalgiske anekdoter fra den gang mediet startet og til hvor vi er i dag. For det første fordi det så hurtigt kan blive en skrivelse så lang, at der vil blive behov for at forlænge efterårsferien for at læse den færdig. For det andet, fordi jeg egentlig hellere vil bruge muligheden for at fortælle jer lidt om nogle af de nye ting, vi har i pipeline her på mediet. For med til en fødselsdag, hører jo gaver.

Således er jeg glad for at kunne dele med jer, at vi i denne uge åbner for salget af billetter til den store midtvejsvalgsfest i Kødbyen i det indre København. Det bliver en forrygende aften med spændende oplæg, god musik, mad og drikke. Vi har sammen med Ekstra Bladet fornøjelsen at være jeres værter denne årets vigtigste dag i amerikansk politik 2018. Så hold øje både her og på de sociale medier de kommende dage.

Jeg er også glad for at kunne fortælle jer, at vi har fået et par dygtige nye folk med på holdet. Katrine Villarreal Villumsen, som er vores nye SoMe-analytiker, og Mads Høeg-Mikkelsen, der bliver en del af det indenrigspolitiske team. To hamrende dygtige folk, som jeg er sikker på, kommer til at supplere resten af det forrygende hold af skribenter på fineste vis.

Der er flere nye ting i skøbeskeen, både på indholds- og formatsfronten. Men dem løfter vi først sløret for på den anden side af midtvejsvalget. Men I kan roligt glæde jer. Det gør jeg i hvert fald.

De næste par uger handler alt her på Kongressen.com om midtvejsvalget. Den uden sammenligning vigtigste dag i amerikansk politik i år, og hvor resultatet vil for afgørende betydning både i forhold til det lovgivende arbejde og den kommende præsidentvalgkamp i 2020.

Der er lagt op til et sandt gyservalg. I Senatet er der fortsat mest der taler for, at Republikanerne holder skansen og fastholder flertallet, selv om det er spinkelt. I Huset derimod er der lige nu mest, der taler for, at Demokraterne trækker det længste strå og genvinder det flertal, de tabte ved midtvejsvalget tilbage i 2010. Men det bliver formentlig en tæt affære, hvor det ikke er usandsynligt at det er ganske få mandater, der ender med at afgøre det.

Hele holdet er klar til at give jer en både grundig og dybdegående dækning af valgkampens afslutning og analyser af resultaterne i kølvandet på valget.

Så mange var ordene for nu.

På vegne af hele holdet, vil jeg endnu en gang sige jer alle sammen tak for at I følger Kongressen.com. Vi glæder os til at se jer alle sammen til den store midtvejsvalgsfest om et par uger.

Og på mine egne vegne , tak til skribenterne her på Kongressen.com. Det er jeres fortjeneste, at vi sammen kan fejre mediets seks års fødselsdag i dag.

Alt godt

Anders Agner
Chefredaktør, Kongressen.com

Anders Agner Pedersen er chefredaktør på Kongressen.com. Han er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole og New York State University med speciale i amerikansk politik. Grundlagde Kongressen.com i 2012 og er en af landets mest benyttede USA-analytikere i både i tv og radio. Medvært på de populære podcastserier ‘POTUS’ og ‘Kennedyland’ og forfatter til flere bøger om amerikansk politik, blandt andet 'KENNEDY', 'De Største Taler' og senest 'Kampen Om Det Hvide Hus'. Skriver på en ny bog om amerikansk politik, der udkommer i 2025.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Læs også:

Copyright © 2021 Kongressen