Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Politisk analyse

Kongressen.com fylder to år

I dag er det præcis to år siden, at Kongressen.com gik i luften. Mediet vokser sig stadig større og stærkere for hver dag der går, stadig med ambitionen om at dække amerikansk politik på en substantiel, analytisk og perspektiverende måde.

Det er sjældent, at jeg bliver overmandet af nostalgi, men ikke desto mindre var det, hvad der skete den anden dag, da jeg sad og kiggede i arkiverne for, hvad der var sket i løbet af det forgangne år, siden kalenderbladet viste 22. oktober 2013 og Kongressen.com den gang kunne fejre et års fødselsdag. Den gang var vi et medie i rivende udvikling, der netop havde afsluttet vores første store temaserie og konference om FN. Siden hen er meget sket. Vi er fortsat et medie i rivende udvikling. Og nøjagtig som det første år, har målsætningen det forgangne år været at dække amerikansk politik på en substantiel, analytisk og perspektiverende måde. Og det er det fortsat i det kommende år.

Det forgangne år har været et begivenhedsrigt et af slagsen. I januar udgav vi antologien ‘Fem År Med Obama’ i samarbejde med Forlaget Rosenkilde & Bahnhof, i februar havde vi ‘Whistleblower Weeks’, i maj satte vi fokus på Nixon og Watergate og var i den forbindelse værter for filmpremieren på ‘The Unknown Known’ i Falkoner Biografen og specialvisningen af ‘All The President’s Men’ i Cinemateket. Efter sommerferien har vi i samarbejde med Københavns Universitet været værter for debatarrangementet ‘World Order, og stået bag flere store litteraturaftener i Paludans Bogcafe med ‘Kongressen Litteraturforum’. Der har med andre ord været fuld fart på, samtidig med, at et i forvejen stærkt hold er blevet yderligere forstærket.

Men som altid er den gode nyhed, at det ikke stopper her, men at festen fortsætter. Allerede på onsdag er vi i samarbejde med Politikens Boghal værter for en stor midtvejsdebat og tirsdag den 4. november er vi sammen med Modern American Diner værter for den store midtvejsvalgaften.

Samtidig er jeg glad for, at kunne byde velkommen til fem nye skribenter her på Kongressen.com. Mette Laursen og Ida Meyer, begge erfarne og skarpe USA-journalister, slutter sig til den indenrigspolitiske del af staben, journalist Ea Ørum bliver en del af kulturteamet, journalist Jeppe Hedegaard er vores nye Afrika-skribent, mens Simon Ydesen fremadrettet vil være tilknyttet holdet som sportsskribent. Både Mette, Ida, Ea, Jeppe og Simon er yderst kompetente journalister inden for deres fagområder, og derfor er hele holdet her på Kongressen.com også meget glade for at have fået dem med om bord.

Det er med andre ord et hold i topform, der tager hul på endnu et år. Midtvejsvalget står for døren, og her på Kongressen.com glæder vi os til at dække både denne store begivenhed og alle de mange andre, der venter i det kommende år. Vi hylder stadig Bobby Kennedys gamle valgsprog: ‘Some men see things as they are and ask why. I dream things that never were and ask why not?’ og har masser af spændende ting i ærmet det kommende år. Stay tuned!

Anders Agner Pedersen er chefredaktør på Kongressen.com. Han er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole og New York State University med speciale i amerikansk politik. Grundlagde Kongressen.com i 2012 og er en af landets mest benyttede USA-analytikere i både i tv og radio. Medvært på de populære podcastserier ‘POTUS’ og ‘Kennedyland’ og forfatter til flere bøger om amerikansk politik, blandt andet 'KENNEDY', 'De Største Taler' og senest 'Kampen Om Det Hvide Hus'. Skriver på en ny bog om amerikansk politik, der udkommer i 2025.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Læs også:

Copyright © 2021 Kongressen