Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Politisk analyse

Kongressen.com inviterer til ‘All The President’s Men’ i Cinemateket

I forbindelse med det store Nixon og Watergate-tema, er Kongressen.com værter for en stor ‘All The President’s Men’ aften i Cinemateket torsdag den 5. juni

40 år efter Nixons fald, er Watergate-skandalen fortsat den største i amerikansk politisk historie. Og historien om de to unge Washington Post-journalister, Bob Woodward og Carl Bernstein, der fældede ham, ikonisk. De to unge staff writers, der ved et tilfælde kom på sporet af en historie, hvis omfang de aldrig havde drømt om. Og som ville få kolossal betydning for resten af deres karriere.

Allerede mens Woodward og Bernstein dækkede skandalen for Washington Post, gik de i gang med at skrive en bog om sagen. En bog, der udkom i 1974; samme år som Nixons fald. Skandalen og ikke mindst historien om de to journalister, der dækkede den, fangede stjerneskuespilleren og produceren Robert Redfords interesse. Så meget, at han sikrede sig filmrettighederne til bogen. Og overtalte sin ven, Dustin Hoffman, til at spille Carl Bernstein. Redford selv ville så spille rollen som Bob Woodward.

To år efter Nixons fald var filmen klar og blev med det samme en af de mest legendariske film inden for såvel politik som politisk journalistik. Og er det fortsat den dag i dag.

Derfor er vi her på Kongressen.com glade for at kunne invitere vores mange læsere med til ‘All The President’s Men’ aften i Cinemateket i det indre København torsdag den 5. juni kl. 18.45. Et arrangement, der markerer afslutningen på vores store Nixon og Watergate-tema.

Inden filmen, vil et tremands panel fortælle lidt om filmen, Nixon, Woodward, Bernstein og ikke mindst Watergate-skandalen.

Panelet består af:
Anders Agner Pedersen, redaktør, Kongressen.com
Mette Kjærsgaard, kulturskribent, Kongressen.com
Nina Hermansen, indenrigspolitisk skribent, Kongressen.com
Aftenens ordstyrer er Mirco Reimer, udenrigsanalytiker her på Kongressen.com

Prisen for hele arrangementet er 70 kroner per billet. Billetter som kan købes via linket her:
http://www.dfi.dk/Filmhuset/Cinemateket/Billetter-og-program/Film.aspx?filmID=v1019530

Vi ser frem til en spændende filmaften i Cinemateket torsdag den 5. juni kl. 18.45

Anders Agner Pedersen er chefredaktør på Kongressen.com. Han er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole og New York State University med speciale i amerikansk politik. Grundlagde Kongressen.com i 2012 og er en af landets mest benyttede USA-analytikere i både i tv og radio. Medvært på de populære podcastserier ‘POTUS’ og ‘Kennedyland’ og forfatter til flere bøger om amerikansk politik, blandt andet 'KENNEDY', 'De Største Taler' og senest 'Kampen Om Det Hvide Hus'. Skriver på en ny bog om amerikansk politik, der udkommer i 2025.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Læs også:

Copyright © 2021 Kongressen