Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Politisk analyse

Kongressen.com inviterer til FN-debat i FN Byen 14. september

Anders Agner. Redaktør for Kongressen og forfatter til bog om FN. Fotograferet i FN Byen ved Nordhavnen i København

Mandag den 14. september udkommer bogen ‘FN – Vores Sidste, Bedste Håb’. I den forbindelse inviterer Kongressen.com til FN-debat i FN Byen. Et arrangement som er gratis for alle at deltage i.

Mange ord er gennem årene blevet brugt om FN. Kennedy kaldte organisationen ‘our last, best hope’, mens kritikerne gennem årene har brugt ord som papirtiger og bureaukratijungle om De Forenede Nationer.
Mandag den 14. september udkommer bogen ‘FN – Vores Sidste, Bedste Håb’. Bogen er skrevet af Anders Agner Pedersen, redaktør her på Kongressen.com, og indeholder interviews med en lang række centrale FN-kilder, heriblandt den nye formand for FN’s generalforsamling, Mogens Lykketoft.
I bogen ser Anders Agner Pedersen nærmere på FN’s første 70 år fra Roosevelts vision og frem til i dag. Hvordan blev situationen i Sikkerhedsrådet så fastlåst, som det er tilfældet, hvorfor er den offentlige kendskabsgrad til FN så begrænset og hvorfor er langt de fleste fortsat enige om, at hvis ikke FN fandtes i dag, så måtte det opfindes i en fart?

I forbindelse med udgivelsen af bogen inviterer Kongressen.com til FN-debat i FN Byen mandag den 14. september kl. 14-16. Et arrangement, der er gratis for alle at deltage i, men som kræver tilmelding via mail.

Programmet ser ud som følger:
14.00: Velkomst ved moderator Mette Kjærsgaard, Kongressen.com
14.10: Anders Agner Pedersen præsenterer ‘FN – Vores Sidste, Bedste Håb’
14.20: Oplæg og debat om stormagtskampen i Sikkerhedsrådet
– Christina Boutrup, journalist og forfatter, Radio 24syv (Kina)
– Flemming Splidsboel, seniorforsker og forfatter, DIIS (Rusland)
– Anders Agner Pedersen, redaktør og forfatter, Kongressen.com (USA)
15.00: Fremtidens FN ved Michael Møller, chef for FN i Geneve
15.15: Spørgsmål og debat
15.30: Reception

Arrangementet er gratis for alle, men kræver af sikkerhedsmæssige hensyn tilmelding via email. Dette sker via email på fndebat@gmail.com. Emailen skal indeholde fulde navn på de deltagere, der ønskes tilmeldt. Din tilmelding er registreret, så snart du modtager en email, der bekræfter dette. På dagen skal du medbringe billed-ID, som skal fremvises i forbindelse med ankomsten til FN Byen.

Vi glæder os til at se jer alle sammen til en spændende eftermiddag i FN Byen!

Written By

Kongressen.com er et uafhængigt netmedie om amerikanske samfundsforhold. Vi grundlagde mediet i oktober 2012 ud fra den ambition at tilføre dækningen af supermagten substans og analyse. Som verdens supermagt spiller USA en helt central rolle for den verden, som Danmark er en del af. Derfor er der behov for at dække såvel amerikansk indenrigs- som udenrigspolitik på en mere kvalificeret og nuanceret måde. Lige som der er behov for at fortælle historier om det amerikanske samfund generelt. Det er det, vi her på Kongressen.com ser som vores fornemmeste opgave at gøre.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Læs også:

Copyright © 2021 Kongressen