Kongressen.com
Nyheder

Kongressen.com inviterer til ‘Jackie’-aften den 11. maj

I kølvandet på udgivelsen af ‘JFK100’ inviterer Kongressen.com til ‘Jackie’-aften i Cinemateket torsdag den 11. maj. Her vil Caspar Phillipson, der spillede JFK i filmen, sammen med redaktør Anders Agner Pedersen introducere filmen og fortælle om den ikoniske førstedame og tilblivelsen af denne fantastiske film

Det var ikke uden grund, at Natalie Portman var blandt de nominerede til en Oscar for bedste kvindelige hovedrolle tidligere i år. For hendes præstation som Jacqueline Kennedy i storfilmen ‘Jackie’ er så enestående, at det vil være rigtigt at sige, at hun aldrig har været bedre. Hvilket ikke siger så lidt.

Filmens omdrejningspunkt er de tragiske dage omkring den 22. november 1963, hvor Lee Harvey Oswald skød og dræbte John F. Kennedy i Dallas, Texas.

En begivenhed, der sendte hele verden – inklusiv Jackie – i chok og som samtidig transformerede JFK fra menneske til myte.

Og netop tilblivelsen af myten er et af de centrale omdrejningspunkter i filmen. For skabelsen af Camelot-brandet er alene en persons fortjeneste og det er Jackie. I det eksklusive interview, hun gav til journalisten Theodore White i kølvandet på begravelsen, lavede hun første gang linket mellem hendes afdøde mand og Camelot. Et link, som blev en del af artiklen i Life Magazine og som her mere end et halvt århundrede senere fortsat eksisterer.

Rollen som præsident Kennedy blev i filmen spillet af danske Caspar Phillipson, hvis lighed med den afdøde præsident er så slående, at flere amerikanske medier i sin tid spekulerede i, om skuespilleren ved Natalie Portmans side mod var en del af Kennedy-familien, da de første billeder slap ud.

Historien om rollen om JFK og oplevelserne med at spille en så ikonisk person som Kennedy, er omdrejningspunktet i det kapitel, Caspar Phillipson har skrevet i bogen ‘JFK100’, der udkommer på onsdag.

I den forbindelse er vi her på Kongressen.com glade for at kunne invitere alle vores mange læsere til en særlig Jackie-aften i Cinemateket torsdag den 11. maj om aftenen. Her vil Caspar Phillipson, sammen med bogens redaktør (og chefredaktør her på Kongressen.com) Anders Agner Pedersen, fortælle om filmen, bogen og den berømte førstedame.

Inden filmen vil der blive serveret tapas og drinks, og der vil desuden være mulighed for at købe ‘JFK100’.

Vi glæder os til at se jer alle sammen til en spændende ‘Jackie’-aften i godt selskab!

Køb billetter til ‘Jackie’ her

Læs også

I har stemt: Her er Bidens VP

Kongressen

Brugerne har talt: Her er historiens største præsident

Kongressen

Et historisk splittet USA leder efter en fællesnævner

Kongressen

Ny bog: “Præsidenter – fra Washington til Trump” på gaden nu

Kongressen

Hvor går stemmerne hen, hvis favoritten fejler?

Kongressen

Kongressen.com, DUS og Litteraturhuset inviterer til Roosevelt-event 13. marts

Kongressen