Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Politisk analyse

Kongressen.com inviterer til premiere på ‘Jackie‘

Torsdag den 12. januar inviterer Kongressen.com til gallapremiere på storfilmen ‘Jackie’ om den ikoniske førstedame Jackie Kennedy. Arrangementet finder sted i Falkoner Biografen, hvor filmen introduceres af Caspar Phillipson, der spiller præsident Kennedy i filmen, og Anders Agner Pedersen, redaktør her på Kongressen.com. Alle er velkomne

Hun er kendt som en af de mest ikoniske førstedamer i amerikansk historie. Hun er kendt som kvinden, der moderniserede Det Hvide Hus og viste resultatet frem til amerikanerne i tv bagefter. Hun er kendt som hjernen bag hele ‘Camelot’-fortællingen. For som hun sagde i kølvandet på sin mands tragiske død i november 1963: ‘There will never be another Camelot’.
Samme sætning kunne uden problemer bruges til at beskrive hende selv: ‘There will never be another Jackie!’

Jacqueline Bouvier Kennedy Onassis fik desværre ikke så længe på jorden, som hun selv ønskede. Men en uhelbredelig kræftsygdom gjorde, at hun i en alder af blot 64 lukkede sine øjne, tilbage i midten af maj 1994.

‘Jackie’ som hun i folkemunde er kendt som, oplevede det sjældne at blive en legende, allerede mens hun levede. Helt fra hun som blot 31 årig blev amerikansk førstedame og sammen med sin mand, John F. Kennedy, og børnene Caroline og John Junior, og frem til at hendes liv sluttede på Upper East Side i hjertet af New York, der udgjorde rammen om de sidste mange år af hendes liv.

Historien om Jaqcueline, som hun selv foretrak at blive kaldt, er nu blevet foreviget på film, nemlig i den nye storfilm ‘Jackie’. Filmen har allerede taget de amerikanske anmeldere med storm, og Natalie Portmans portrættering af Mrs. Kennedy er så fremragende, at der allerede nu tales om at hun er blandt favoritterne til at løbe med en Oscar for bedste kvindelige hovedrolle.

Det er dog ikke kun Natalie Portmans rolle, der er værd at hæfte sig ved, skønt hun er formidabel i rollen. Manden, der har æren af at spille præsident Kennedy, er nemlig danske Caspar Phillipson.

Der er med andre ord al mulig grund til at glæde sig til at ‘Jackie’ når de danske biografer. Derfor er vi her på Kongressen.com også glade for at kunne invitere alle vores mange læsere med til gallapremiere på filmen. Arrangementet sker i samarbejde med Scanbox og finder sted i Falkoner Biografen på Frederiksberg torsdag den 12. januar fra kl. 17.30-20.30.

Inden filmen vil Caspar Phillipson sammen med Anders Agner Pedersen fortælle om filmen, Jackie og Kennedy-fascinationen, der mere end et halvt århundrede efter JFK’s død fortsat er intakt.

Billetsalget til arrangementet er netop åbnet og alle er velkomne til at deltage.
Billetter kan købes via linket her:
Køb billetter til ‘Jackie’ her

Vi glæder os til at se jer alle sammen til en spændende aften i Jackie Kennedys ånd.

Written By

Kongressen.com er et uafhængigt netmedie om amerikanske samfundsforhold. Vi grundlagde mediet i oktober 2012 ud fra den ambition at tilføre dækningen af supermagten substans og analyse. Som verdens supermagt spiller USA en helt central rolle for den verden, som Danmark er en del af. Derfor er der behov for at dække såvel amerikansk indenrigs- som udenrigspolitik på en mere kvalificeret og nuanceret måde. Lige som der er behov for at fortælle historier om det amerikanske samfund generelt. Det er det, vi her på Kongressen.com ser som vores fornemmeste opgave at gøre.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Læs også:

Copyright © 2021 Kongressen