Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Politisk analyse

Kongressen.com inviterer til ‘Thirteen Days’ i Cinemateket

I forbindelse med udgivelsen af ‘JFK100’ inviterer Kongressen.com alle til et spændende filmarrangement i Cinemateket lørdag den 13. maj. Filmen, der vises, er en af de bedste Kennedy-film nogensinde, nemlig storfilmen ‘Thirteen Days’ med Kevin Costner i hovedrollen

I oktober 1962 var verden på randen af atomkrig. Konflikten mellem USA og Sovjetunionen eskalerede således voldsomt, da Sovjetunionen begyndte at opstille atommissiler på Cuba, lige syd for USA. Præsident Kennedy ville under ingen omstændigheder tolerere Krustjovs åbenlyse provokation og satte hårdt mod hårdt. Fjern missilerne øjeblikkeligt, ellers bliver der ballade. Men Krustjov lod sig ikke umiddelbart kue af meldingerne fra Det Hvide Hus og i 13 dage holdt verden vejret mens de to supermagter testede hinanden med risikoen for atomkrig som en konstant hængende over hovedet.

Disse dramatiske dage i verdenshistorien siden hen blevet til storfilmen ‘Thirteen Days’. En film, der på fremragende vis skildrer det kolossale pres, præsident Kennedy og hans stab var under dengang for mere end et halvt århundrede siden, hvor 3. verdenskrig var milimeter fra at bryde ud.

I hovedrollen ses altid fremragende Kevin Costner i rollen som præsident Kennedys rådgiver, Kenneth O’Donnell, der sammen med Bobby Kennedy, Ted Sorensen og Robert McNamara var blandt de folk, der var tættest på Kennedy i de højspændte 13 dage, hvor hele kloden holdt vejret.

‘Thirteen Days’ er en af de absolut bedste film, der til dato er lavet både om Cubakrisen og om præsident Kennedy. Derfor er vi her på Kongressen.com også glade for at kunne invitere alle vores mange læsere til en særlig visning af filmen i Cinemateket lørdag den 13. maj kl. 15.

Her vil chefredaktør Anders Agner Pedersen og udenrigsredaktør Philip Chr. Ulrich inden filmen fortælle om præsident Kennedy, Cubakrisen og truslen om atomkrig, der dagligt lurede dengang tilbage i 1960’erne. Arrangementet finder sted som en del af lanceringen af bogen ‘JFK100’, der udkommer et par dage forinden, nemlig den 10. maj, og som det vil være muligt at købe ved arrangementet.

Vi glæder os til at dele denne storslåede filmoplevelse sammen med jer lørdag den 13. maj i Cinemateket i hjertet af København.

Billetter kan købes via linket her:
Køb billetter til ‘Thirteen Days’ her

Written By

Kongressen.com er et uafhængigt netmedie om amerikanske samfundsforhold. Vi grundlagde mediet i oktober 2012 ud fra den ambition at tilføre dækningen af supermagten substans og analyse. Som verdens supermagt spiller USA en helt central rolle for den verden, som Danmark er en del af. Derfor er der behov for at dække såvel amerikansk indenrigs- som udenrigspolitik på en mere kvalificeret og nuanceret måde. Lige som der er behov for at fortælle historier om det amerikanske samfund generelt. Det er det, vi her på Kongressen.com ser som vores fornemmeste opgave at gøre.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Læs også:

Copyright © 2021 Kongressen