Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Politisk analyse

Kongressen.com ønsker glædelig jul og godt nytår

Et fantastisk 2015 er ved at være forbi. Et år, der på alle måder har været både begivenhedsrigt, historisk og medrivende. Her på Kongressen.com ser vi tilbage på året der gik med glæde og frem mod året, der kommer med spænding.

Kære læsere!

Først og fremmest rigtig glædelig jul. Sikke et år, 2015 har været! Både her på Kongressen.com og i amerikansk politik generelt.

Der er næppe nogen tvivl om, at når historiebøgerne en gang skrives, vil man under 2015 kunne læse om et år, hvor der blev vendt op og ned på amerikansk politik, og hvor normal logik blev sat på prøve. Ikke mindst grundet en kontroversiel byggematador med hang til provokationer. Hvilken rolle han så kommer til spille i 2016, ja, det må tiden vise. Sikkert er det dog, at vi kommer til at høre en del mere til ham. På den ene eller anden måde.

2015 var året, hvor præsident Obama føjede vigtige ting til sit eftermæle med atomaftalen med Iran, opblødningen af forholdet til Cuba og senest den store klimaaftale på COP21 i Paris.

Det blev samtidig året, hvor en hel hær af både demokratiske og især republikanske kandidater meldte sig på banen som kandidater til afløse Obama som commander-in-chief. På tærsklen til valgåret, er der reelt set ikke mange gram spænding tilbage om udfaldet af det demokratiske primærræs. Her synes kroningen af Hillary Clinton som partiets nominerede uundgåelig. Hos Republikanerne er slaget noget mere uforudsigeligt. Trump topper fortsat målingerne, med Marco Rubio og Ted Cruz på de efterfølgende pladser. Hvad hele Trump-showet ender med og hvem af de mange kandidater, der ender med at stå som den republikanske modstander, er fortsat et åbent spørgsmål. Og vil formentlig være det et godt stykke tid endnu. Indtil videre har læren om den republikanske valgkamp været, at al normal logik er suspenderet. Og at grænserne for, hvad kandidaterne kan sige og gøre, uden det af den grund bringer deres kampagner i knæ, har rykket sig mærkbart. Og vil nok også gøre det, når kalenderbladet viser 2016.

Her på Kongressen.com ser vi frem til valgåret med spænding. Holdet er stærkere end nogensinde og klar til at levere en både omfattende og dybdegående dækning af valgkampen.

2015 har uden sammenligning været det mest begivenhedsrige år ud af de godt tre år, Kongressen.com foreløbig har eksisteret.

På den litterære front har holdet produceret hele fire bøger. ´Glimt Af Amerika´, ´Fiktionens Magt´, ´Klimakrisen´ og ´Den Amerikanske Drøm´. Alle fire bøger fik en flot modtagelse og var med til at starte rejsen hen mod, at vi i november gik i luften med Kongressen Forlag. Her er det foreløbig blevet til tre udgivelser, nemlig ´Rubio, Castro Og Det Nye Amerika´, ´Støvet I Californien´ og senest ´Et Kvælertag, 13 Skud Og Et Hashtag´. Allerede til januar er der nye udgivelser på vej, og uden at røbe for meget, kan jeg love jer dette: I kan roligt glæde jer.

2015 var samtidig året, hvor startskuddet lød til en ny tradition, nemlig den store 4. juli fest i Søndermarken på Frederiksberg. Klubb leverede jazz´en, Poul Erik Skammelsen festtalen og Modern American Diner stod for forplejningen på en skøn og solrig sommerdag i Søndermarken. Vi glæder os allerede til at se jer alle sammen igen næste år.

På vegne af hele holdet på Kongressen.com vil jeg gerne sige jer alle sammen tak for et fantastisk 2015. Vi glæder os til at fortsætte arbejdet i 2016. Vi har masser af spændende ting i pipeline og ser frem til at dække, hvad der uden tvivl bliver et historisk præsidentvalg.

Rigtig glædelig jul, godt nytår og på gensyn her på Kongressen.com igen mandag den 4. januar 2016

Anders Agner Pedersen
Chefredaktør, Kongressen.com

Anders Agner Pedersen er chefredaktør på Kongressen.com. Han er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole og New York State University med speciale i amerikansk politik. Grundlagde Kongressen.com i 2012 og er en af landets mest benyttede USA-analytikere i både i tv og radio. Medvært på de populære podcastserier ‘POTUS’ og ‘Kennedyland’ og forfatter til flere bøger om amerikansk politik, blandt andet 'KENNEDY', 'De Største Taler' og senest 'Kampen Om Det Hvide Hus'. Skriver på en ny bog om amerikansk politik, der udkommer i 2025.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Læs også:

Copyright © 2021 Kongressen