Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Politisk analyse

Kongressen.com ønsker glædelig jul og godt nytår

Et hæsblæsende 2014 nærmer sig sin afslutning. Det har været et både spændende, overraskende og begivenhedsrigt år, og hele holdet på Kongressen.com ser allerede frem til et forrygende 2015

Julen står for døren og kalenderåret 2014 går på hæld. Et år, som langt fra er gået, som det burde, set fra præsident Obama og Demokraternes synspunkt. Resultatet af midtvejsvalget i november, var en markant sejr til Republikanerne, som nu har flertallet i begge Kongressens kamre og står stærkt frem mod præsidentvalget i 2016.
I det hele taget har 2014 stået i valgkampens tegn i amerikansk politik og 2015 bliver ingen undtagelse. For med midtvejsvalgkampen vel overstået, kan en ny valgkamp, nemlig præsidentvalgkampen for alvor begynde. I forgårs meldte Jeb Bush ud, at han nu aktivt undersøger mulighederne for at stille op som republikansk præsidentkandidat i 2016. Flere vil formentlig følge trop allerede i de første måneder af 2015 og dermed er præsidentvalgkampen for alvor i gang.
Her på Kongressen.com ser vi frem mod det kommende år med store forventninger. Vi har flere spændende ting i ærmet, heriblandt konferencer, bogudgivelser og nye mediesamarbejder. Alt sammen ting, vi glæder os til at dele med jer alle sammen i det nye år.

2014 har været et hæsblæsende år, startende helt tilbage i januar, hvor vi udgav antologien Fem År Med Obama og i den forbindelse var værter for den store Obama-konference i samarbejde med Mogens Lykketoft på Christiansborg. Siden fulgte den store Rumsfeld-premiere, som vi sammen med Michael Ehrenreich og Udenrigspolitisk Selskab var værter for i Falkoner Biografen. Og efter sommerferien konferencerne World Order i samarbejde med Københavns Universitet og Stormagtskampen i Afrika i samarbejde med CBS.
Sidst men ikke mindst, var vi sammen med Modern American Diner værter for den store midtvejsvalgaften i København, hvor den amerikanske ambassadør, Rufus Gifford, var blandt aftenens talere.

Det har med andre ord været et fantastisk år, både i amerikansk politik og her på Kongressen.com. Men som det siges, så er den gode nyhed jo den, at næste år bliver langt bedre.
På vegne af hele holdet, vil jeg gerne ønske alle vores læsere glædelig jul og godt nytår. Vi ses igen på Kongressen.com mandag den 5. januar 2015.

Anders Agner Pedersen er chefredaktør på Kongressen.com. Han er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole og New York State University med speciale i amerikansk politik. Grundlagde Kongressen.com i 2012 og er en af landets mest benyttede USA-analytikere i både i tv og radio. Medvært på de populære podcastserier ‘POTUS’ og ‘Kennedyland’ og forfatter til flere bøger om amerikansk politik, blandt andet 'KENNEDY', 'De Største Taler' og senest 'Kampen Om Det Hvide Hus'. Skriver på en ny bog om amerikansk politik, der udkommer i 2025.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Læs også:

Copyright © 2021 Kongressen