Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Politisk analyse

Kongressen.com og CPH:DOX inviterer til ‘American Dharma’

Fredag den 22. marts har Kongressen.com og CPH:DOX fornøjelsen at kunne invitere alle til den danske premiere på Errol Morris’ nye dokumentarfilm ‘American Dharma’ om Steve Bannon. Filmen introduceres af Anders Agner og Poul Erik Skammelsen og vises i Bremen Teater i hjertet af København. Billetsalget er åbent nu.

Der er igennem de seneste år blevet sagt meget om Steve Bannon. Meget lidt af det er pænt. For Breitbart-bossen, der styrede den sidste del af Trumps valgkamp og fulgte ham i Det Hvide Hus som chefstrateg en tid, er og bliver en kontroversiel herrer, som sætter sindene i kog hos de fleste.
Og med citater som dette er Bannon da heller ikke en mand, der pakker tingene ind i vat.
“Darkness is good. Dick Cheney. Darth Vader. Satan. That’s power!”

Den anmelderroste dokumentarist Errol Morris har i sin nye dokumentarfilm ‘American Dharma’ rettet fokus mod Bannon. Og som vi tidligere har set det i Morris’ dokumentarfilm, er der både smæk for skillingen og noget at tænke over.
Morris er manden bag ‘The Fog Of War’, hvor en aldrende Robert McNamara måtte erkende at Vietnamkrigen, havde været en kolossal fejl og at han som forsvarsminister i de år krigen startede, havde et hovedansvar for tragedien. Og da en anden kontroversiel forsvarsminister, nemlig Donald Rumsfeld, i 2014 blev portrætteret af Morris i ‘The Unknown Known’, lykkedes det Morris at komme længere bag Rummy-facaden end andre gennem årene har haft held med.

Errol Morris mestrer det slagkraftige interview og bruger det som centralt redskab i sin dokumentarfilm. Det er således også tilfældet i ‘American Dharma’, hvor Bannon er i den varme stol.

Der er med andre ord al mulig god grund til at se ‘American Dharma’, hvilket også er grunden til at vi her på Kongressen.com er glade for, at vi i samarbejde med CPH:DOX, kan invitere alle vores mange læsere til den danske premiere på ‘American Dharma’.
Arrangementet finder sted fredag den 22. marts om aftenen i Bremen Teater i det indre København. Filmen introduceres af Anders Agner, chefredaktør her på Kongressen.com, og Poul Erik Skammelsen, tidligere USA-korrespondent og nuværende vært på TV2 Nyhederne.

Du kan købe dine billetter her:
Køb billetter til ‘American Dharma’ her

Vi glæder os til at se jer alle sammen til en spændende filmaften!

Written By

Kongressen.com er et uafhængigt netmedie om amerikanske samfundsforhold. Vi grundlagde mediet i oktober 2012 ud fra den ambition at tilføre dækningen af supermagten substans og analyse. Som verdens supermagt spiller USA en helt central rolle for den verden, som Danmark er en del af. Derfor er der behov for at dække såvel amerikansk indenrigs- som udenrigspolitik på en mere kvalificeret og nuanceret måde. Lige som der er behov for at fortælle historier om det amerikanske samfund generelt. Det er det, vi her på Kongressen.com ser som vores fornemmeste opgave at gøre.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Læs også:

Copyright © 2021 Kongressen