Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Politisk analyse

Kongressen.com og Mogens Lykketoft inviterer til Obama-debat

Mandag den 20. januar afholder Kongressen.com et stort debatarrangement om præsident Obamas første fem år ved magten. Debatten arrangeres i samarbejde med Folketingets formand, Mogens Lykketoft og finder sted i Fællessalen på Christiansborg og er åbent for alle

I januar 2014 sætter vi her på Kongressen.com fokus på præsident Obamas første fem år ved magten. Den 20. januar er det fem år siden, at den karismatiske senator fra Illinois overtog verdens mægtigste embede efter George W. Bush. Obama var blevet valgt på et løfte om forandring. Forandring af Amerika, forandring af Washington og forandring af den verden, USA som supermagt fortsat står i spidsen for.

’Change We Can Believe In’ lød sloganet, som ikke bare amerikanerne, men verden generelt, lod sig inspirere af. Spørgsmålet er så, hvordan det er gået med forandringsprocessen? Har Obama forandret Amerika? Og på hvilken måde?
Det sætter vi på Kongressen.com fokus på gennem hele januar, hvor vores fagskribenter ud fra såvel indenrigs- som udenrigspolitiske vinkler gør status over forandringerne efter fem år, og ser frem mod de kommende.

Hele temaet samles i antologien ’Fem År Med Obama – Forandring Vi Kunne Tro På?’, der udkommer på Forlaget Rosenkilde & Bahnhof den 20. januar 2014.

Som en del af Obama-temaet, arrangerer Kongressen.com en større paneldebat om de første fem år med Obama som præsident, i samarbejde med Folketingets formand, Mogens Lykketoft.
Arrangementet finder sted i Fællessalen på Christiansborg mandag den 20. januar 2014 fra kl. 9.15-11.30 og er åbent for alle. Panelet ved arrangementet ser ud som følger:
Værter: Kongressen.com og Mogens Lykketoft, der holder velkomstindlægget
I panelet:
– Niels Bjerre-Poulsen, centerleder, amerikanske studier, SDU
– Michael Ehrenreich, direktør, Det Udenrigspolitiske Selskab
– Ulrik Bie, chefanalytiker, Nykredit
– Mette Nøhr Claushøj, USA-analytiker
Ordstyrerne på arrangementet er redaktør Anders Agner Pedersen og nyhedschef Jens Aagaard, begge her fra Kongressen.com

Arrangementet er gratis for alle, men da der er begrænset antal pladser i Fællessalen, fordeles billetterne efter først til mølle princippet. Tilmelding til arrangementet er nu åben og sker på følgende måde:
Send mail til obamadebat@gmail.com med navn, adresse og telefonnummer på de personer, tilmeldingen drejer sig om. Disse oplysninger er påkrævet i henhold til Folketingets sikkerhedsregler. Du vil kort efter din tilmelding modtage en mail, der bekræfter din tilmelding. Som udgangspunkt er tilmeldingen bindende og er du forhindret i at deltage, bedes du melde afbud via samme mailadresse som tilmeldingen.

Da alle gæster skal igennem Folketingets sikkerhedstjek ved ankomsten anbefales det at komme i god tid.
Senest frist for at tilmelde sig arrangementet er fredag den 17. januar 2014 kl. 10.00
Vel mødt til en spændende debat om Obamas præsidentembede.

Anders Agner Pedersen er chefredaktør på Kongressen.com. Han er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole og New York State University med speciale i amerikansk politik. Grundlagde Kongressen.com i 2012 og er en af landets mest benyttede USA-analytikere i både i tv og radio. Medvært på de populære podcastserier ‘POTUS’ og ‘Kennedyland’ og forfatter til flere bøger om amerikansk politik, blandt andet 'KENNEDY', 'De Største Taler' og senest 'Kampen Om Det Hvide Hus'. Skriver på en ny bog om amerikansk politik, der udkommer i 2025.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Læs også:

Copyright © 2021 Kongressen