Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Politisk analyse

Kongressen.com præsenterer ‘Klimapanelet’

Præsident Obama har for alvor blæst til klimakamp forud for COP21 i Paris. Her på Kongressen.com gør vi nu det samme og er derfor glade for at kunne præsentere ‘Klimapanelet’

Af Anders Agner Pedersen, redaktør, og Tue Sander Hansen, klimaanalytiker

Han sagde det allerede i sin indsættelsestale tilbage i januar 2009. At klimaet var en vigtig dagsorden og noget, han som præsident ville prioritere. Fire år senere, da han blev genvalgt, ja, så gentog han minsandten budskabet. Nemlig at han ville gøre noget ved klimaet. Uanset hvor meget Republikanerne ville modarbejde det.

Og nu, med godt et år tilbage af hans anden embedsperiode har præsident Obama for alvor blæst til klimakamp. Og ikke bare hjemme i USA, men på globalt plan, hvor præsidenten ved gentagne lejligheder har tilkendegivet, at han meget gerne ser en ambitiøs og omfattende aftale indgået ved det store klimatopmøde i Paris til december.

Hvorvidt dette lykkes, og hvorvidt det vil lykkes Obama at få en republikansk kontrolleret kongres til at vedtage en eventuel aftale, har vi fortsat til gode at se. Sikkert er det imidlertid, at klimaet er en af de vigtigste globale problemstillinger, både på den kortere og længere bane.

Derfor er vi her på Kongressen.com også glade og stolte over at kunne præsentere et nyt tiltag, der i dag går i luften, nemlig ‘Klimapanelet’.

Under ledelse af vores klimaanalytiker Tue Sander Hansen, vil et hold af landets dygtigste klimafolk i de kommende måneder skrive om forskellige aspekter af den globale klimakamp forud for COP21. Det drejer sig blandt andet om tidligere klima- og udenrigsminister Martin Lidegaard, analytikere fra Dansk Energi, Dansk Industri, Københavns Universitet, FN Forbundet og vindmøllesektoren.

Alle indlæg kan findes under ‘Klimapanelet’, hvor Tue Sander Hansen i dag har skrevet om klimaalliancen mellem præsident Obama og Pave Frans.

Som en del af ‘Klimapanelet’, vil Kongressen.com være værter for flere klimadebatter i løbet af de kommende måneder, hvilket du løbende vil kunne læse mere om her på mediet og på vores Facebook-side.

Vi håber at I vil tage godt imod ‘Klimapanelet’ og ser frem til at sætte yderligere fokus på et af vor tids absolut vigtigste emner.

Anders Agner Pedersen er chefredaktør på Kongressen.com. Han er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole og New York State University med speciale i amerikansk politik. Grundlagde Kongressen.com i 2012 og er en af landets mest benyttede USA-analytikere i både i tv og radio. Medvært på de populære podcastserier ‘POTUS’ og ‘Kennedyland’ og forfatter til flere bøger om amerikansk politik, blandt andet 'KENNEDY', 'De Største Taler' og senest 'Kampen Om Det Hvide Hus'. Skriver på en ny bog om amerikansk politik, der udkommer i 2025.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Læs også:

Copyright © 2021 Kongressen