Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Samtaler om Amerika

Kongressen.com lancerer ‘Samtaler Om Amerika’

Amerika er en kilde til evig fascination, forbløffelse og forargelse. Supermagten, som alle har en holdning til, og som man enten elsker eller foragter. Kongressen.com er derfor glade for at præsentere den nye artikelserie ’Samtaler Om Amerika’, hvor en række kendte danskere hver fredag fortæller om deres amerikanske oplevelser

Hvad er Amerika? Tre ord, der til sammen bliver til et kort spørgsmål, som burde være let at svare på. Men det er langt fra tilfældet. For spørgsmålet er langt fra enkelt, og svaret vil oftest være komplekst og i høj grad afhænge af den enkelte persons oplevelser med Amerika.
Amerika er et land, som alle har en holdning til. Hvad end det handler om politik, økonomi, kultur, religion, livsstil eller noget helt sjette, så har de fleste en mening om måden, de griber tingene an på ‘over there’.
Mange danskere har enten i privat eller professionel sammenhæng besøgt de forenede stater, oplevet en del af Amerika og vendt hjem til Danmark med alverdens indtryk og oplevelser af landet, amerikanerne kalder ’Guds eget’.

Hvad enten man har været i det nordøstlige hjørne, eller om man har taget flyveren tre timer længere til den californiske vestkyst eller besøgt ’The Heartland’, ja, så har man fået et indblik i supermagten og dannet sig et indtryk af amerikanerne.
Der er nok af historier at fortælle om Amerika. Og det er netop, hvad der kommer til at ske over de kommende fredage her på Kongressen.com. Vi er glade for at kunne præsentere den nye artikelserie ’Samtaler Om Amerika’, hvor blandt andre danske politikere, erhvervsfolk og kulturpersonligheder vil fortælle om nogle af deres oplevelser og indtryk fra Amerika. Både af nyere og ældre dato.

I dag fortæller filmmanden Jørgen Leth blandt andet om de film, han gennem årene har lavet fra Amerika, inklusiv ’Nye Scener Fra Amerika’, hvor optagelserne i New York sluttede dagen før den 11. september 2001.
De kommende fredage kan du glæde dig til at læse interviews med blandt andet Per Stig Møller, Nikolaj Coster-Waldau, Jakob Holdt, Poul Erik Skammelsen, Morten Grunwald, Michael Ehrenreich og Niels Helveg Petersen, som på hver deres måde kender Amerika og amerikanerne.
God fornøjelse med dagens artikel og med ’Samtaler Om Amerika’ de kommende fredage.

Anders Agner Pedersen er chefredaktør på Kongressen.com. Han er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole og New York State University med speciale i amerikansk politik. Grundlagde Kongressen.com i 2012 og er en af landets mest benyttede USA-analytikere i både i tv og radio. Medvært på de populære podcastserier ‘POTUS’ og ‘Kennedyland’ og forfatter til flere bøger om amerikansk politik, blandt andet 'KENNEDY', 'De Største Taler' og senest 'Kampen Om Det Hvide Hus'. Skriver på en ny bog om amerikansk politik, der udkommer i 2025.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Læs også:

Copyright © 2021 Kongressen