Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Nixon og Watergate

Kongressen.com sætter fokus på Nixon og Watergate

Denne sommer er det 40 år siden, Richard Nixon måtte gå af som præsident som følge af Watergate-skandalen. Gennem hele maj sætter vi her på Kongressen.com fokus på den største skandale i amerikansk politik og de personer, der var en del af den. Ikke mindst manden i centrum – Richard Milhous Nixon

Den største skandale i amerikansk politisk historie. Den mest kontroversielle præsident til dato. Afsløret af to journalister, der gik fra ukendte til ikoner. Historien om Nixon og alle præsidentens mænd er den dag den mest skandaleombruste, kontroversielle og alvorlige i amerikansk historie. Alle skandaler siden hen bliver holdt op imod Watergate, og selv om flere skandaler siden hen har rystet USA, så har rystelserne aldrig været så voldsomme, som de var i begyndelsen af 1970’erne.
Ingen præsident havde hverken før, og har fortsat ikke, fratrådt sit embede før tid. En arv, Nixon bestemt ikke var stolt af, men som han måtte bære rundt på helt frem til sin død i 1994.
Denne sommer er det 40 år siden, at Nixon måtte sande, at hans tid som præsident var forbi. Selv om der fortsat var knap to et halvt år tilbage af hans anden valgperiode. Watergate-skandalen, der til at begynde med lignede et ‘almindeligt’ indbrud, havde vokset sig så stor, at det var umuligt for ham at fortsætte.

Gennem hele maj sætter vi her på Kongressen.com fokus på Nixon og Watergate. Gennem artikler og analyser, vil skribenterne gå i dybden med skandalen, der for altid forandrede amerikansk politik og trække trådene fra den gang og frem til i dag. Desuden stiller vi skarpt på de øvrige begivenheder, der var med til at forme Nixons tid ved magten, såsom Vietnam-krigen, Kina og de indenrigspolitiske slagsmål. Endelig sætter vi fokus på de folk, der i dag bedst er kendt som ‘Alle Præsidentens Mænd’, heriblandt den berømte udenrigsminister og Nobelpris-vinder, Henry Kissinger.

Som en del af Nixon-temaet, vil Kongressen.com være værter for flere arrangementer, heriblandt det store premiere-arrangement på ‘The Unknown Known’, som finder sted onsdag den 21. maj. Men der er mere i støbeskeen, hvilket vil blive offentliggjort inden længe.

Rigtig god fornøjelsen med denne måneds temaserie om Nixon og Watergate.

Anders Agner Pedersen er chefredaktør på Kongressen.com. Han er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole og New York State University med speciale i amerikansk politik. Grundlagde Kongressen.com i 2012 og er en af landets mest benyttede USA-analytikere i både i tv og radio. Medvært på de populære podcastserier ‘POTUS’ og ‘Kennedyland’ og forfatter til flere bøger om amerikansk politik, blandt andet 'KENNEDY', 'De Største Taler' og senest 'Kampen Om Det Hvide Hus'. Skriver på en ny bog om amerikansk politik, der udkommer i 2025.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Læs også:

Copyright © 2021 Kongressen