Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Politisk analyse

Kongressen.com sætter fokus på New York

Tirsdag den 19. april er der primærvalg i New York. Et valg, der vil få stor betydning for begge partier. New York rummer en lang række interessante historier og personligheder, som vi i løbet af de næste ti dage sætter fokus på her på Kongressen.com

Det er højest usædvanligt, at New York spiller så central en rolle, som det denne gang er blevet tilfældet i primærvalgkampen. Ofte har primærræset været overstået og de nominerede kåret inden kampagnekaravanen er nået til The Empire State. Men ikke denne gang. Ganske vist har Hillary Clinton kurs mod den demokratiske nominering, men vundet, det har fru Clinton ikke endeligt endnu. Og hos Republikanerne, ja, der hersker kaos fortsat, og både Donald Trump og Ted Cruz forsøger at samle delegerede nok til at udgå kampvalg på sommerens konvent i Cleveland. Om end det efterhånden ligner det mest sandsynlige scenario.

Men ikke nok med, at der er noget på spil for begge partier i New York. Det er samtidig den højest usædvanlige situation, at den førende kandidat for begge partier har base i New York. Hillary Clinton slog sine folder som senator i New York fra starten af 2001 til starten af 2009, hvor præsident Obama gjorde hende til udenrigsminister. Og Donald Trump, ja, han driver sit ejendoms imperium fra hjertet af The Big Apple.

Samtidig er New York også et sted, der rummer flere interessante historier og personligheder. Personligheder, som vi formentlig kommer til at høre en del mere til i amerikansk politik i de kommende år.

Derfor har vi her på Kongressen.com rettet fokus mod New York. I løbet af de kommende ti dage kan du således se frem til at læse artikler, portrætter og reportager fra New York, kulminerende i næste uge med primærvalget den 19. april.

Rigtig god fornøjelse med New York-temaet her på Kongressen.com!

Written By

Kongressen.com er et uafhængigt netmedie om amerikanske samfundsforhold. Vi grundlagde mediet i oktober 2012 ud fra den ambition at tilføre dækningen af supermagten substans og analyse. Som verdens supermagt spiller USA en helt central rolle for den verden, som Danmark er en del af. Derfor er der behov for at dække såvel amerikansk indenrigs- som udenrigspolitik på en mere kvalificeret og nuanceret måde. Lige som der er behov for at fortælle historier om det amerikanske samfund generelt. Det er det, vi her på Kongressen.com ser som vores fornemmeste opgave at gøre.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Læs også:

Copyright © 2021 Kongressen