Kongressen.com
Analyse Capitol Hill Update

Kongressen.com stiller skarpt på Capitol Hill

Der er krig mellem Demokraterne og Republikanerne på Capitol Hill. Både i Senatet og Repræsentanternes Hus er stemningen anspændt og gang på gang bliver konfrontationen foretrukket frem for kompromiset. Derfor er vi her på Kongressen.com glade for at kunne præsentere en ny fast analyse under titlen ’Capitol Hill Update’, der ser nærmere på den tilspidsede situation i den lovgivende forsamling

Der har været kold krig mellem Demokraterne og Republikanerne fra det øjeblik præsident Obama tiltrådte som præsident i januar 2009. Talrige gange er partierne raget uklar om politiske beslutninger, senest illustreret ved forhandlingerne om ’the fiscal cliff’, hvor USA var på vej ud over den økonomiske afgrund, før man nåede til midlertidig enighed.

Amerikanerne er godt trætte af deres folkevalgte i den lovgivende forsamling. Kun hver femte mener, at Senatet og Repræsentanternes Hus kan være den nuværende indsats bekendt. Og den negative tendens ser ud til at fortsætte. Ikke mindst fordi der i de kommende måneder venter svære forhandlinger om blandt andet den amerikanske økonomi, som utvivlsomt vil bringe sindene i kog både i Washington D.C. og blandt vælgerne rundt om i Amerika.

Derfor har vi her på Kongressen.com besluttet at sætte fokus på den tilspidsede situation på Capitol Hill, hvor Demokraterne fortsat har flertallet i Senatet, og Republikanerne har flertallet i Repræsentanternes Hus. Hver den første mandag i måneden, startende fra i dag, vil der derfor bliver stillet skarpt på begivenhederne i kongresbygningen under titlen ’Capitol Hill Update’.
Manden bag analysen er Emil Lee Madsen, der er cand.mag. i amerikanske studier og forfatter til bogen ’Rombama’ om 2012-valgkampen, der udkom sidste år.
God fornøjelse med dagens analyse om det historisk dårlige forhold mellem Demokraterne og Republikanerne og med ’Capitol Hill Update’ fremover.

Læs også

Putin udnytter konflikten mellem USA og Iran

Kongressen

Pentagon-budget til nye våben og stormagtskonkurrence

Philip Chr. Ulrich

Kampen Om Amerika #2: Status efter New Hampshire

Kongressen

Kaosset i Iowa øger spændingen i New Hampshire

Mads Høeg-Mikkelsen

USA’s sikkerhedspolitiske comeback er langt fra komplet

Philip Chr. Ulrich

Kongressen.com præsenterer ‘Kampen Om Amerika’

Kongressen