Kongressen.com
Analyse Den afrikanske vinkel

Kongressen.com undersøger ’Den Afrikanske Vinkel’

Afrika bliver ofte kaldt det glemte kontinent og det er sjældent positive historier, der fortælles fra den del af verden. Men noget kunne tyde på, at verdens stormagter har fået øjnene op for Afrika, og både USA og Kina er meget aktive for at få fodfæste i Afrika. Derfor har vi på Kongressen.com besluttet at rette fokus på udviklingen i Afrika med den faste analyse ’Den Afrikanske Vinkel’

Afrika har i mange år været forbundet med hungersnød, sygdom og håbløshed. Og selv om disse ting fortsat udgør alvorlige problemer i flere dele af Afrika, er en ny og mere positiv fortælling ved at tage form. Flere lande i Afrika er nemlig i fuld fremdrift og har vækstrater, som mange europæiske lande ville ønske at de havde. Samtidig er omfanget af råstoffer kolossalt på det afrikanske kontinent, og kombinationen af disse elementer gør, at Afrika nu er kommet i stormagternes søgelys. Både USA og BRIK-landene er aktivt til stede i en lang række afrikanske lande, og det synes tydeligt, at stormagterne i langt højere grad end tidligere prioriterer Afrika og kan se muligheder der. Både økonomisk og politisk.
Derfor har vi her på Kongressen.com besluttet at sætte fokus udviklingen i Afrika og ikke mindst stormagternes kamp om afrikanernes gunst i en ny fast analyse under titlen ’Den Afrikanske Vinkel’. Hver den tredje mandag i måneden, startende fra i dag, vil aktuelle begivenheder blive analyseret og perspektivet.
Manden bag analysen er Johan Bøgh, der er cand.mag. i afrikanske studier og som tidligere har boet, studeret og arbejdet i både Sydafrika og Uganda.
God fornøjelse med dagens analyse om Sydafrikas rolle i det storpolitiske spil og med ’Den Afrikanske Vinkel’ fremover.

Læs også

Meningen med USA’s tilbagetrækning fra Tyskland

Philip Chr. Ulrich

Det betyder en VP-kandidat for præsidentkampagnen

Camilla Sebelius Winther

Kampen om Amerika: Bidens VP-hovedpine og Trumps fejl

Kongressen

Rigtig god sommer fra alle os på Kongressen.com

Anders Agner Pedersen

Frafaldne Republikanere går til angreb på Trump

Mads Høeg-Mikkelsen

Over 300 virksomheder boykotter Facebook

Katrine Villarreal Villumsen