Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Den afrikanske vinkel

Kongressen.com undersøger ’Den Afrikanske Vinkel’

Afrika bliver ofte kaldt det glemte kontinent og det er sjældent positive historier, der fortælles fra den del af verden. Men noget kunne tyde på, at verdens stormagter har fået øjnene op for Afrika, og både USA og Kina er meget aktive for at få fodfæste i Afrika. Derfor har vi på Kongressen.com besluttet at rette fokus på udviklingen i Afrika med den faste analyse ’Den Afrikanske Vinkel’

Afrika har i mange år været forbundet med hungersnød, sygdom og håbløshed. Og selv om disse ting fortsat udgør alvorlige problemer i flere dele af Afrika, er en ny og mere positiv fortælling ved at tage form. Flere lande i Afrika er nemlig i fuld fremdrift og har vækstrater, som mange europæiske lande ville ønske at de havde. Samtidig er omfanget af råstoffer kolossalt på det afrikanske kontinent, og kombinationen af disse elementer gør, at Afrika nu er kommet i stormagternes søgelys. Både USA og BRIK-landene er aktivt til stede i en lang række afrikanske lande, og det synes tydeligt, at stormagterne i langt højere grad end tidligere prioriterer Afrika og kan se muligheder der. Både økonomisk og politisk.
Derfor har vi her på Kongressen.com besluttet at sætte fokus udviklingen i Afrika og ikke mindst stormagternes kamp om afrikanernes gunst i en ny fast analyse under titlen ’Den Afrikanske Vinkel’. Hver den tredje mandag i måneden, startende fra i dag, vil aktuelle begivenheder blive analyseret og perspektivet.
Manden bag analysen er Johan Bøgh, der er cand.mag. i afrikanske studier og som tidligere har boet, studeret og arbejdet i både Sydafrika og Uganda.
God fornøjelse med dagens analyse om Sydafrikas rolle i det storpolitiske spil og med ’Den Afrikanske Vinkel’ fremover.

Anders Agner Pedersen er chefredaktør på Kongressen.com. Han er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole og New York State University med speciale i amerikansk politik. Grundlagde Kongressen.com i 2012 og er en af landets mest benyttede USA-analytikere i både i tv og radio. Medvært på de populære podcastserier ‘POTUS’ og ‘Kennedyland’ og forfatter til flere bøger om amerikansk politik, blandt andet 'KENNEDY', 'De Største Taler' og senest 'Kampen Om Det Hvide Hus'. Skriver på en ny bog om amerikansk politik, der udkommer i 2025.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Læs også:

Copyright © 2021 Kongressen