Kongressen.com
Analyse Perspektiv

Kongressen Live: 10 små cyklister

I denne udgave af ‘Kongressen Live’ ser vi nærmere på den amerikanske primærvalgkamp. Resultaterne har indtil videre rystet partiledelserne. Og spørgsmålet er, hvad det får af betydning, når valgkampen nu rykker til sydstaterne.

Feltet af præsidentkandidater er svundet gevaldigt ind i de seneste uger. Men selv om der nu kun er to kandidater tilbage på den demokratiske side og seks hos Republikanerne er det fortsat et åbent spørgsmål, hvem partierne vælger som kandidat.

Hos Demokraterne lader kroningen af dronningen vente på sig. I Iowa spillede Sanders og Clinton uafgjort med målfotosejr til Hillary. Og i New Hampshire vandt Sanders en storsejr, som efterlod Clintonlejren noget groggy.

Hos Republikanerne tog Ted Cruz første stik i Iowa og Donald Trump det følgende i New Hampshire, mens establishment-kandidaterne Marco Rubio, Jeb Bush og John Kasich fortsat ikke rigtig kan enes om, hvem af dem, der skal være den samlende moderate kandidat, der skal tage kampen op mod Trump og Cruz.

I denne udgave af ‘Kongressen Live’ ser redaktør Anders Agner Pedersen og lektor i amerikanske studier på SDU, Jørn Brøndal, sammen med programmets vært, Emil Lee Madsen, nærmere på den amerikanske primærvalgkamp. En valgkamp, som nu er rykket til sydstaterne. Og hvor alt fortsat er i spil. Både hos Demokraterne og især hos Republikanerne.

Hør programmet via linket her:
Kongressen Live 12. Februar 2016

Læs også

Morgen I Amerika: Yngre løver positionerer sig til kampen om præsidentposten

Lars Græsborg Mathiasen

Mattis-effekten er taget af – fyring forude?

Philip Chr. Ulrich

Morgen I Amerika: Kan Demokraternes splittelse sikre Trump et genvalg?

Lars Græsborg Mathiasen

Venstrefløjen styrket i New York, trods Nixons nederlag til Cuomo

Johan Wizan

Økonomien er til Trumps fordel netop nu

Kongressen

Morgen I Amerika: Sådan knuser du dine præsidentdrømme

Lars Græsborg Mathiasen