Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Feature

Kongressen Live: De republikanske slagsmål

I denne udgave af ‘Kongressen Live’ ser vi nærmere på de mange slagsmål i det republikanske parti. Både i præsidentvalgkampen og på Capitol Hill, hvor Paul Ryan efter længere tids kamp har overtaget formandsposten

Fløjlshandskerne er for alvor smidt i det republikanske parti. Både i præsidentvalgkampen og på Capitol Hill har the GOP haft travlt med at angribe hinanden på kryds og tværs.

Natten til torsdag tørnede de republikanske præsidentkandidater sammen i den tredje tv-debat. En debat, hvor den tidligere favorit, Jeb Bush, føjede yderligere til krisestemningen omkring hans kampagne, mens Florida-senator Marco Rubio i stadig stigende grad ligner den nye favorit efter endnu en stærk præstation.

Også på Capitol Hill har der været gang i slagsmålene internt i det republikanske parti. I kølvandet på John Boehners exit som formand for Repræsentanternes Hus, har der udspillet sig en lang, uskøn og tumultarisk kamp om, hvem der skulle være hans afløser. En kamp, der til slut nu er endt med, at Paul Ryan nu har sat sig i stolen og dermed indtager USA’s tredje højeste politiske embede.

I denne udgave af ‘Kongressen Live’ ser Anders Agner Pedersen og Emil Lee Madsen sammen med programmets værtinde, Mette Rolan Kjærsgaard, nærmere på slagsmålene i det republikanske parti. Både i præsidentvalgkampen og på Capitol Hill.

Hør programmet via linket her:
Kongressen Live 30. oktober 2015

Written By

Kongressen.com er et uafhængigt netmedie om amerikanske samfundsforhold. Vi grundlagde mediet i oktober 2012 ud fra den ambition at tilføre dækningen af supermagten substans og analyse. Som verdens supermagt spiller USA en helt central rolle for den verden, som Danmark er en del af. Derfor er der behov for at dække såvel amerikansk indenrigs- som udenrigspolitik på en mere kvalificeret og nuanceret måde. Lige som der er behov for at fortælle historier om det amerikanske samfund generelt. Det er det, vi her på Kongressen.com ser som vores fornemmeste opgave at gøre.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Læs også:

Copyright © 2021 Kongressen