Kongressen.com
Analyse Perspektiv

Kongressen Live: Den amerikanske terrorfrygt

I denne udgave af ‘Kongressen Live’ ser vi nærmere på den amerikanske terrorfrygt. I kølvandet på angrebene i Paris og San Bernardino er national sikkerhed blevet et centralt emne i valgkampen.

Angrebene i Paris og San Bernardino har for alvor bragt spørgsmålet om national sikkerhed og krigen mod IS ind i den amerikanske præsidentvalgkamp. Republikanerne angriber præsident Obama og Hillary Clinton fra alle tænkelige vinkler og gentager dagligt parolen om, at USA er blevet mindre sikkert under Demokraternes ledelse.

Da præsident Obama for få dage siden talte om strategien mod IS direkte fra Det Ovale Kontor i Det Hvide Hus, stod samtlige republikanske kandidater nærmest i kø for at kritisere præsidenten for at være både svag og ude af stand til at stå i spidsen for USA i en så alvor situation, som den aktuelle.

En flanke, de allerede angreb Obama og Clinton fra, inden angrebene i Paris og San Bernardino fandt sted. Og da frygten for terror for alvor har fået fat i den amerikanske befolkning, har det kun været med til at rykke national sikkerhed endnu højere op på listen over centrale emner i præsidentvalgkampen.

I denne udgave af ‘Kongressen Live’ ser Philip Chr. Ulrich og Anders Agner Pedersen sammen med programmets vært, Emil Lee Madsen, nærmere på den amerikanske terrorfrygt og krigen mod IS. For selv om vi lever i usikre tider, så er dette sikkert: krigen mod terror og national sikkerhed bliver noget, der vil blive flittigt diskuteret i 2016.

Hør programmet via linket her:
Kongressen Live 18. december 2015

Læs også

Morgen I Amerika: Yngre løver positionerer sig til kampen om præsidentposten

Lars Græsborg Mathiasen

Mattis-effekten er taget af – fyring forude?

Philip Chr. Ulrich

Morgen I Amerika: Kan Demokraternes splittelse sikre Trump et genvalg?

Lars Græsborg Mathiasen

Venstrefløjen styrket i New York, trods Nixons nederlag til Cuomo

Johan Wizan

Økonomien er til Trumps fordel netop nu

Kongressen

Morgen I Amerika: Sådan knuser du dine præsidentdrømme

Lars Græsborg Mathiasen