Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Feature

Kongressen Live: Kan ledelsen stoppe Trump?

I denne udgave af ‘Kongressen Live’ ser vi nærmere på situationen i amerikansk politik efter Little Super Tuesday. For det store spørgsmål lige nu er: kan den republikanske ledelse stoppe Donald Trump?

Med fem sejre ud af fem mulige havde Hillary Clinton i sandhed en super tirsdag på Little Super Tuesday. Med sejre i Florida, Ohio, Illinois, Missouri og North Carolina, rykkede fru Clinton yderligere fra Bernie Sanders, hvis primære formål i valgkampen nu er at påvirke Clinton-kampagnen i en venstreorienteret retning.

Hos Republikanerne gjorde Donald Trump næsten rent bord, med sejre i fire ud af fem stater. Kun Ohio gik til John Kasich, der dermed fortsætter i ræset, mens ledelsesdarlingen Marco Rubio har trukket sig efter et forsmædeligt nederlag på hjemmebanen Florida.

Dermed tromler Trump videre mod nomineringen og eneste kandidat, der stadig har en matematisk mulighed for at indhente ham inden konventet, er Ted Cruz. En mand, som er omtrent lige så uønsket set ud fra ledelsens perspektiv, som Trump er det. Med andre ord er ledelsens mareridt for alvor ved at blive til virkelighed. Og det store spørgsmål er nu: Kan ledelsen stoppe Trump? Og i så fald, hvordan?

I denne udgave af ‘Kongressen Live’ ser Anders Agner Pedersen sammen med programmets vært, Emil Lee Madsen, nærmere den republikanske ledelses muligheder for at stoppe Trump. Let bliver det ikke. Og stilfærdigt, ja, det kommer det næppe til at gå for sig.

Hør programmet via linket her:
Kongressen Live 18. marts 2016

Written By

Kongressen.com er et uafhængigt netmedie om amerikanske samfundsforhold. Vi grundlagde mediet i oktober 2012 ud fra den ambition at tilføre dækningen af supermagten substans og analyse. Som verdens supermagt spiller USA en helt central rolle for den verden, som Danmark er en del af. Derfor er der behov for at dække såvel amerikansk indenrigs- som udenrigspolitik på en mere kvalificeret og nuanceret måde. Lige som der er behov for at fortælle historier om det amerikanske samfund generelt. Det er det, vi her på Kongressen.com ser som vores fornemmeste opgave at gøre.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Læs også:

Copyright © 2021 Kongressen