Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Feature

Kongressen Live: Obamas klimakamp

I denne udgave af ‘Kongressen Live’ ser vi nærmere på præsident Obamas klimakamp forud for COP21 i Paris. For selv om præsidenten gerne så det, så er det langt fra alle i USA, der kan se fidusen i grøn omstilling.

Han sagde det allerede som præsidentkandidat tilbage i 2008. Da han så blev indsat som præsident i 2009 gentog han pointen. Og minsandten om ikke det samme skete igen i 2013, da han blev taget i ed til endnu fire år som leder af den frie verden. Jo, Barack Obama har i sandhed fokus på klimapolitikken. Og ser gerne, at USA i langt højere grad gik forrest i den globale klimakamp.

Men den holdning er det langt fra alle, der deler med ham rundt om i Amerika. Tværtimod er modstanden mod præsidentens klimapolitik udtalt, ikke mindst blandt Republikanerne, der langt fra deler Obamas grønne visioner. Hverken lokalt eller globalt.

Obama har imidlertid fastholdt, at klimapolitikken er et centralt punkt i hans sidste års tid som præsident, og at han derfor vil arbejde benhårdt for en omfattende og ambitiøs aftale på COP21 i Paris, der starter på mandag.

I denne udgave af ‘Kongressen Live’ ser Tue Sander Hansen og Simone Okkels, sammen med programmets vært, Mette Rolan Kjærsgaard, nærmere på den amerikanske klimapolitik. Og taler – på baggrund af e-bogen ‘Støvet i Californien’ – om Obamas muligheder for at gøre noget ved klimaet. Både på COP21 og efterfølgende hjemme i USA.

Hør programmet via linket her:
Kongressen Live 27. november 2015

Written By

Kongressen.com er et uafhængigt netmedie om amerikanske samfundsforhold. Vi grundlagde mediet i oktober 2012 ud fra den ambition at tilføre dækningen af supermagten substans og analyse. Som verdens supermagt spiller USA en helt central rolle for den verden, som Danmark er en del af. Derfor er der behov for at dække såvel amerikansk indenrigs- som udenrigspolitik på en mere kvalificeret og nuanceret måde. Lige som der er behov for at fortælle historier om det amerikanske samfund generelt. Det er det, vi her på Kongressen.com ser som vores fornemmeste opgave at gøre.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Læs også:

Copyright © 2021 Kongressen