Kongressen.com
Litteratur Præsidentlitteratur Tema

Kongressen.com sætter fokus på præsidenterne

De fleste amerikanske præsidenter har indledt deres otium med at skrive erindringer. I flere tilfælde har de også været ved tasterne før de fik magten, nøjagtig som de har været portrætteret i bøger, skrevet af historikere eller journalister. I denne uges temaserie sætter Kongressen.com fokus på præsidentlitteratur gennem de seneste 50 år

Da Bill Clintons erindringer ’My Life’ udkom i 2004, var den en af de mest solgte bøger i USA, nærmest kun overgået af Bibelen. Den over 1.000 sider tunge mursten tog læserne med tilbage til, hvor det hele i sin tid startede i Hope, Arkansas via tiden i Det Hvide Hus til tiden efter magten. Siden hen har Clinton været ved tasterne yderligere et par gange, senest med bogen ’Back To Work’. Også andre præsidenter har haft kløe i skrivefingeren. Siden Watergate satte en stopper for hans præsidentielle gerning, skrev Richard Nixon tusindvis af sider om alt fra sit liv til diverse politiske emner.

I denne uge sætter vi her på Kongressen.com fokus på de seneste 50 års præsidentlitteratur. Både de bøger, som præsidenter selv har skrevet, men også de bøger, der gennem årene er skrevet om dem.

Hver dag i denne uge vil der således være fokus på en ny præsident, startende i dag med den republikanske præsident fra 1969-74, Richard Nixon. Tirsdag er fokus på Nixons partifælle Ronald Reagan, onsdag ser vi nærmere på føromtalte Bill Clinton, torsdag er Bush junior i det litterære søgelys, inden temaserien rundes af fredag med bøgerne om og af den nuværende præsident, Barack Obama.
God fornøjelse med denne uges temaserie her på Kongressen.com.

Læs også

Amerikanske boganbefalinger til sommerferien

Anders Agner Pedersen

Et kig bag tæppet til årtiers dansk-amerikanske relationer

Philip Chr. Ulrich

Da Danmark reddede Obamas kastanjer ud af ilden

Philip Chr. Ulrich

Hatten af for Lidegaards Kauffmann-bog

Anders Agner Pedersen

Litterære anbefalinger til påskedagene

Anders Agner Pedersen

‘Sprækker’ er bundsolid og yderst relevant

Anders Agner Pedersen