Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Litteratur

Kongressen.com sætter fokus på præsidenterne

De fleste amerikanske præsidenter har indledt deres otium med at skrive erindringer. I flere tilfælde har de også været ved tasterne før de fik magten, nøjagtig som de har været portrætteret i bøger, skrevet af historikere eller journalister. I denne uges temaserie sætter Kongressen.com fokus på præsidentlitteratur gennem de seneste 50 år

Da Bill Clintons erindringer ’My Life’ udkom i 2004, var den en af de mest solgte bøger i USA, nærmest kun overgået af Bibelen. Den over 1.000 sider tunge mursten tog læserne med tilbage til, hvor det hele i sin tid startede i Hope, Arkansas via tiden i Det Hvide Hus til tiden efter magten. Siden hen har Clinton været ved tasterne yderligere et par gange, senest med bogen ’Back To Work’. Også andre præsidenter har haft kløe i skrivefingeren. Siden Watergate satte en stopper for hans præsidentielle gerning, skrev Richard Nixon tusindvis af sider om alt fra sit liv til diverse politiske emner.

I denne uge sætter vi her på Kongressen.com fokus på de seneste 50 års præsidentlitteratur. Både de bøger, som præsidenter selv har skrevet, men også de bøger, der gennem årene er skrevet om dem.

Hver dag i denne uge vil der således være fokus på en ny præsident, startende i dag med den republikanske præsident fra 1969-74, Richard Nixon. Tirsdag er fokus på Nixons partifælle Ronald Reagan, onsdag ser vi nærmere på føromtalte Bill Clinton, torsdag er Bush junior i det litterære søgelys, inden temaserien rundes af fredag med bøgerne om og af den nuværende præsident, Barack Obama.
God fornøjelse med denne uges temaserie her på Kongressen.com.

Anders Agner Pedersen er chefredaktør på Kongressen.com. Han er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole og New York State University med speciale i amerikansk politik. Grundlagde Kongressen.com i 2012 og er en af landets mest benyttede USA-analytikere i både i tv og radio. Medvært på de populære podcastserier ‘POTUS’ og ‘Kennedyland’ og forfatter til flere bøger om amerikansk politik, blandt andet 'KENNEDY', 'De Største Taler' og senest 'Kampen Om Det Hvide Hus'. Skriver på en ny bog om amerikansk politik, der udkommer i 2025.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Læs også:

Copyright © 2021 Kongressen