Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Feature

Melanias store tale

Melania Trump henrykkede mandag aften tilhørerne på konventet i Cleveland med sin tale. Bagefter var der bare et lille problem: den lød lidt som den, Michelle Obama holdt tilbage i 2008.

CLEVELAND, OHIO: Det er ikke mange ord, vi har hørt fra Melania Trump. I valgkampen har hun været den stille kvinde ved Trumps side. Det er sket, at hun sagt et par sætninger ved sin mands valgmøder. Men ofte har medierne fortalt om begivenheder, hvor hun slet ikke var til stede. Senest ved Trumps præsentation af Mike Pence som sin vicepræsidentkandidat. Hun har bestemt ikke været så aktiv en del af kampagnen, som andre kandidaters partnere har været i nyere tid. Faktisk har Trumps ældste datter, Ivanka Trump, ofte indtaget dén rolle i kampagnen. Hun har holdt mange taler for sin far, og hendes funktion har især været at tiltrække de kvindelige vælgere. Men her på konventets første aften skulle Melania Trumps for alvor træde ind i sin rolle som kandidat til at blive landets næste førstedame.

Lad os lige se på, hvad vi ellers lært om den stille fru Trump indtil nu. Melania er tidligere model og er Donald Trumps tredje hustru. Sammen har de en tiårig søn, Barron. Hun taler fem sprog; slovensk, engelsk, fransk, tysk og serbisk. Derudover er Melania Trump gået ind i velgørende arbejde. Det vil hun ifølge egne udtalelser gerne gå mere ind i som USA’s førstedame.

Melania Trump har mest udtalt sig om Donald Trump som person og har holdt sig fra politiske udtalelser. Dog har hun i interviews forsvaret sin mand og udtalt, at han hverken er racist eller imod immigranter. Det er noget, som er særligt vigtigt for hende, eftersom hun selv er født i det tidligere Jugoslavien. Samtidig har hun understreget, at hun selv er kommet ind i landet på lovlig vis, og at det kun er de illegale indvandrere, der er et problem for USA.

Fru Trump har generelt forsøgt at holde lav profil i sin mands valgkamp, og det har måske påvirket amerikanernes syn på hende. En helt ny Gallup-måling viser, at Melania Trump er den mest upopulære potentielle førstekvinde, siden Gallup begyndte at måle på det i 1992.

Men anderledes positive er de republikanere, jeg taler med inden for konventets barrikader. De har kun pænt at sige om Melania, og alle giver udtryk for, at de er spændte på talen.

”Hun er jo ingen Laura Bush”, siger Jennifer Williams fra New Jersey med et smil. ”Hun bliver heller ikke den samme type førstedame som Michelle Obama. Jeg synes, hun er kvik, har god stil. Hun behøver ikke også være intellektuel”.

Klokken er lidt over ti om aften lokal tid, da Melania Trump stiller sig i det største spotlight, hun har befundet sig i indtil nu. Først kommer Donald Trump til syne på scenen, hvilket er meget usædvanligt for en præsidentkandidat. Men den utraditionelle kandidat bryder kutymen og præsenterer hovedtalen på konventets første aften.

Melania Trump kommer ud på scenen iklædt en helt hvid kjole. Hun virker meget sikker, og der er ingen tvivl om, at det er noget, hun har øvet sig meget på. Det er en ret patriotisk tale Melania Trump holder, hvor hun taler en del om den amerikanske drøm, hvordan hendes forældre lærte hende at følge sine drømme, og hvor meget hun og hendes mand elsker USA. Samtidig sørger hun selvfølgelig også for at rose sin mand. ”Donald get’s things done,” lyder bare en af talens korte punchlines.

Publikum ser ud til at tage godt imod talen, og Melania Trump modtager gentagne klapsalver. Der er sågar nogle af de delegerede, der rejser sig op for at vise deres begejstring.

Efter talen lægger jeg mærker til to kvinder iklædt stars and stipes-mønstrede bukser. Jeg spørger dem, hvad de synes om talen. ”Det klarede hun fantastisk godt”, siger den ene kvinde, nærmest med en tåre i øjenkrogen. Hun fortæller samtidig, at hun i forvejen støtter Trump. Efter reaktionerne her i Cleveland at dømme ser det ud til, at Melania Trump scorede en home run med sin store tale – i hvert fald set fra Trump-land.

Men der går ikke mere end et par timer, før flere medier kan afsløre, at dele af talen er meget lig Michelle Obamas tale fra Demokraternes konvent i 2008. Så her dagen derpå fremstår talen nærmere som et selvmål med beskyldninger om plagiat hængende i luften. Dog er jeg sikker på, at Trumps tilhængere ikke lader sig påvirke af mediernes kritik.

Written By

Agnete Wismer er freelancejournalist med base i Chicago. Hun har tidligere arbejdet på TV 2 Nyhederne og TV 2 NEWS. Forfatter til ‘Byen De Kalder Chiraq’ og tilknyttet Kongressen.com som indenrigspolitisk skribent.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Læs også:

Copyright © 2021 Kongressen