Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Politisk analyse

Ny dansk Kennedy klub ser dagens lys

Anders Agner, Caspar Phillipson, Nicolai Wammen, Peter Mogensen, Astrid Haug, Lene Espersen, Pia Jette Hansen og Søren Søndergaard grundlægger Kennedy Klubben

En ny dansk klub går om få dage i luften, nemlig fredag den 2. juni, hvor Kennedy Klubben for første gang slår dørene op. Bag klubben står:

– Anders Agner, chefredaktør, Kongressen.com
– Caspar Phillipson, skuespiller
– Nicolai Wammen, politisk ordfører, Socialdemokratiet
– Peter Mogensen, direktør, Kraka
– Astrid Haug, digital mediestrateg
– Lene Espersen, direktør, Danske Arkitektvirksomheder
– Søren Søndergaard, pressechef, Dansk Folkeparti.
– Pia Jette Hansen, teaterchef, Østre Gasværk Teater

”Interessen for Kennedy er stadig kolossal her i Danmark. Derfor mente vi at det var på sin plads, at der nu omsider kom en rigtig Kennedy klub. Et sted, hvor den særlige visionære ånd, der prægede Kennedys præsidentskab, kan blive dyrket. Og hvor der samtidig kan blive nørdet Kennedy og amerikansk politik på den store klinge,” siger den ene af stifterne, Anders Agner.

At Kennedys ånd stadig lever her mere end et halvt århundrede efter præsidentens død, har både Anders Agner og hans kollega og medstifter af Kennedy Klubben, Caspar Phillipson, tydeligt mærket den seneste tid. Showet ’The Speeches Of President Kennedy’, der i marts tog Washington D.C. med storm, spiller for fulde huse på Østre Gasværk netop nu. Og oplevelserne med Kennedy har været med til at bekræfte Agner, Phillipson og de øvrige medstiftere i, at det var på tide, at der kom en Kennedy klub i Danmark.
”Ingen af os kan løbe fra at vi er store Kennedy nørder og har metervis af Kennedy-bøger stående i vores bogreoler. Det har vi også joket med flere gange i forbindelse med tilblivelsen af klubben. Men vi er jo langt fra alene med denne passion, den deles af rigtig mange andre danskere. Og nu hvor Kennedys 100 års fødselsdag er lige om hjørnet, tænkte vi, at det var en god anledning at starte på,” siger Anders Agner.

Første gang Kennedy Klubben byder mulige nye medlemmer velkommen bliver fredag den 2. juni kl. 15 i Fællessalen på Christiansborg. Her vil stifterne være på plads på scenen med indlæg om Kennedy og den nye klub. Og så kan gæsterne desuden glæde sig til, at Anders Agner og Caspar Phillipson giver flere smagsprøver på deres successhow ’The Speeches Of President Kennedy’.
Udgangspunktet for Kennedy Klubben er ikke partipolitisk. Selv om flere af stifterne har rødder i politiske partier i Folketinget, er formålet med den nye klub hævet over politiske standpunkter, understreger stifterne.
”Kennedy Klubben er for alle, uanset partifarve. Det handler om Kennedy og om modet til at have visioner. Som Kennedy meget rigtigt indledte sin fantastiske indsættelsestale i sin tid: ”We observe today not a victory of party but a celebration of freedom!” Den linje gælder også hos os i Kennedy Klubben,” siger Anders Agner.

Arrangementet i Fællessalen er gratis for alle at deltage i. Billetterne fordeles efter først til mølle princippet og tilmelding er bindende.
Tilmelding sker med fulde navn og adresse på den eller de personer, der ønskes tilmeldt. Tilmeldingen er først gyldig, når du har modtaget en mail, der bekræfter tilmeldingen. Dette er i henhold til Folketingets sikkerhedsregler. Det anbefales at ankomme i god tid, da alle gæster skal igennem sikkerhedstjek ved besøgsindgangen.
Tilmeldinger med fulde navn og adresse sker til følgende mailadresse:

Kennedyklubben@gmail.com

Seneste frist for tilmelding er torsdag den 1. juni kl. 10.

Vi glæder os til at se jer alle sammen til en festlig og spændende dag i Kennedys ånd!

Written By

Kongressen.com er et uafhængigt netmedie om amerikanske samfundsforhold. Vi grundlagde mediet i oktober 2012 ud fra den ambition at tilføre dækningen af supermagten substans og analyse. Som verdens supermagt spiller USA en helt central rolle for den verden, som Danmark er en del af. Derfor er der behov for at dække såvel amerikansk indenrigs- som udenrigspolitik på en mere kvalificeret og nuanceret måde. Lige som der er behov for at fortælle historier om det amerikanske samfund generelt. Det er det, vi her på Kongressen.com ser som vores fornemmeste opgave at gøre.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Læs også:

Copyright © 2021 Kongressen