Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Politisk analyse

Ny dansk Obama-antologi på gaden efter nytår

’Change We Can Believe In’, lød Barack Obamas valgslogan under 2008-valgkampen. Efter fem år ved magten, er spørgsmålet nu, hvorvidt det rent faktisk er lykkedes for præsident Obama at forandre Amerika. Det ser ny dansk Obama-antologi nærmere på

“It’s been a long time coming, but tonight, because of what we did on this day, in this election, at this defining moment, change has come to America.”
Jubelbrølet fra Grant Park var så øredøvende, at det kunne høres over det meste af Chicago. Med en knusende sejr over John McCain, havde Barack Obama sikret sig sejren ved præsidentvalget den 4. november 2008.
Løftet om forandring og troen på en bedre morgendag, havde taget amerikanerne med storm, og trods det faktum, at økonomien hang i laser og man var engageret i to upopulære krige i Irak og Afghanistan, så var tungsindet nu afløst af eufori og optimisme.

Godt to en halv måned efter valgsejren, blev Barack Obama formelt taget i ed som præsident for Amerikas forenede stater. I bidende kulde, og med sin kone, Michelle, ved sin side, kunne han placere sin venstre hånd på Bibelen og hæve sin højre hånd, mens højesteretsdommer John Roberts tog ham i ed som præsident nummer 44.
Fem år er gået siden amerikanerne gav Barack Obama mandat til at forandre Amerika. Det store spørgsmål er nu, hvordan er det gået? Har Obama forandret Amerika?

Det spørgsmål ser vi her på Kongressen.com nærmere på gennem hele januar. Vores fagskribenter vil ud fra såvel indenrigs- som udenrigspolitiske vinkler afdække, hvorvidt Obama har leveret reelle forandringer i sine første fem år ved magten.
Alt dette bliver samlet i en stor antologi, som udkommer på Forlaget Rosenkilde & Bahnhof mandag den 20. januar 2014.
Titlen på antologien er ’Fem År Med Obama – Forandring Vi Kunne Tro På?’ og indeholder bidrag fra skribenterne her på Kongressen.com, suppleret af Michael Ehrenreich, Ulrik Bie samt Mogens Lykketoft, der skriver forordet til antologien.
Blandt de mange tematikker, der i bogen vil blive berørt er blandt andet økonomi, Obamacare, krigene samt udenrigspolitiske anliggender, heriblandt NSA-skandalen. Derudover ser vi nærmere på de fremadrettede perspektiver frem mod 2016-valget.

Antologien ’Fem År Med Obama – Forandring Vi Kunne Tro På?’ udkommer mandag den 20. januar 2014 på Forlaget Rosenkilde & Bahnhof.

Anders Agner Pedersen er chefredaktør på Kongressen.com. Han er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole og New York State University med speciale i amerikansk politik. Grundlagde Kongressen.com i 2012 og er en af landets mest benyttede USA-analytikere i både i tv og radio. Medvært på de populære podcastserier ‘POTUS’ og ‘Kennedyland’ og forfatter til flere bøger om amerikansk politik, blandt andet 'KENNEDY', 'De Største Taler' og senest 'Kampen Om Det Hvide Hus'. Skriver på en ny bog om amerikansk politik, der udkommer i 2025.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Læs også:

Copyright © 2021 Kongressen