Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Business-profiler

Ørsted udpeger ny direktør for Onshore

Neil O’Donovan er ansat permanent i stillingen som koncerndirektør for Onshore-forretningen, der inkluderer det amerikanske marked, og hvis tidligere direktør sagde op i august.

I august sagde tidligere koncerndirektør for Ørsted Onshore, Declan Flanagan, farvel og tak til Ørsted. Han har været en del af koncernen siden 2018, hvor Ørsted opkøbte det selskab, han havde grundlagt ved navn Lincoln Clean Energy, som ejede og drev landvindmølleparker i USA.

Neil O’Donovan har fungeret som midlertidig koncerndirektør, men kan nu stryge ordet ‘midlertidig’ fra stillingsbetegnelsen. Han er udpeget efter en “grundig rekrutteringsproces, hvor både interne og eksterne kandidater er blevet evalueret”, skriver Ørsted i en pressemeddelelse.

Den nye direktør bliver en del af koncernledelsen. Han er oprindelig uddannet maskiningeniør fra University of California i Berkeley, USA, og har spillet en vigtig rolle i forhold til at skalere virksomheden, ifølge Ørsted.

Onshore-forretningen har både i USA og Europa en portefølje inden for landvind, solenergi og batterilagring på 4 GW, som enten allerede er oppe at køre eller ved at blive opført. Med Biden-administrationens seneste udmelding om, at halvdelen af USA’s elektricitet kan komme fra solenergi i 2050, som i dag kun dækker tre pct. af forbruget, er potentialet på det amerikanske marked stort, hvilket konkurrenter som European Energy også har set sig varm på.

“Jeg er virkelig glad for udnævnelsen, og jeg ser meget frem til permanent at skulle stå i spidsen for vores fremragende team i Onshore,” siger Neil O’Donovan, som får base i Dublin.

Han kommer også til at arbejde fra Onshore-forretningens andre lokationer, når han skal stå i spidsen for den fortsatte udbygning af Onshore i USA, Europa og globalt. Ambitionen er, at Onshore når en kapacitet på 17,5 GW i drift og under opførelse i 2030, mod de nuværende 4GW.

“Neil har en solid teknisk baggrund inden for ingeniørfaget, lang erfaring med at skabe solide resultater inden for projektudvikling og et stort kommercielt fokus, og det har været afgørende for, at Onshore er nået dertil, hvor det er i dag,” siger Mads Nipper, adm. direktør for Ørsted.

Tine Brødegaard Hansen er erhvervsredaktør på Kongressen.com. Hun har en mastergrad i journalistik fra Syddansk Universitet og har tidligere været redaktør på Sustain Report og digital redaktør på blandt andet Eurowoman.dk, Altfordamerne.dk og Folkekirkens Nødhjælp. Mobil: 51881722 Mail: tine@kongressen.com

Læs også:

Copyright © 2021 Kongressen