Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Business

European Energy ser store muligheder i Bidens sol-satsning

Hos danske European Energy, som allerede er massivt til stede med solfarme i USA, er det positivt, at sol får en kæmpe rolle i landets grønne omstilling, ifølge et nyt udspil. 

“Vi ser det som en meget positiv udmelding. Den tidligere præsident trak jo i en komplet modsat retning, så det er en utrolig glædelig udvikling,” siger Knud Erik Andersen, adm. direktør for European Energy (foto), i en kommentar til Biden-adminstrationens nye udmelding.

Den kommer på baggrund af en analyse fra det amerikanske energiministerium og lyder på, at 50 pct. af USA’s elektricitet kan komme fra solenergi i 2050, skriver Washington Post. Det skal ske fra en andel på blot tre pct. i dag. 

De grønne muligheder i USA er dog ingen nyhed for European Energy, som senest har udvidet sin tilstedeværelse i landet med opkøb af over 500 hektar jord i Texas. Også et samarbejde med en lokal amerikansk energiudvikler skal sikre en række solfarme i flere stater på østkysten. 

Realistisk mål - med kinesiske snublertråde
Nu lysner det endnu mere for virksomheden, som udvikler, finansierer, konstruerer og administrerer vind- og solcelleparker såvel som storskala PtX anlæg.

Men er det realistisk at nå så stor en andel af solenergi i 2050? 

“Ja, det er et realistisk scenarie. Når man ser på den teknologiske side såvel som prissiden, er der sket meget, når det gælder udviklingen og prisfaldet. Og det ser ud til at fortsætte,” siger Knud Erik Andersen.  

Hvordan ser I på de forskellige handelshindringer, som bl.a. Bidens fokus på amerikansk produktion? 

 

Artiklen, du gerne vil læse, er en del af Kongressen Business

 

Kongressen Business er vores nye initiativ målrettet danske virksomheder med erhvervsinteresser i USA.

Kom indenfor: Du kan læse med ved at købe et abonnement eller starte et prøveabonnement på to uger.

 

Har du allerede adgang til Kongressen Business?
Log ind her:

Tine Brødegaard Hansen er erhvervsredaktør på Kongressen.com. Hun har en mastergrad i journalistik fra Syddansk Universitet og har tidligere været redaktør på Sustain Report og digital redaktør på blandt andet Eurowoman.dk, Altfordamerne.dk og Folkekirkens Nødhjælp. Mobil: 51881722 Mail: tine@kongressen.com

Læs også:

Business

Danske virksomheder klarede sig godt i USA i året, der gik. Året, der kommer bliver mere udfordrende, lyder analysen fra DI's USA-chef, Louis Funder.

Business

Kongressen Business giver i denne artikel et overblik over de fem stater i USA, som danske virksomheder er mest tilstede i.

Business

I et interview med Kongressen Business kommer business coach og forfatter Kay Xander Mellish med tre gode huskeregler til danske virksomheder, som ønsker at...

Business

Her er DI's USA-chefs samlede billede på Bidens præstation, samt håb og bekymringer for dansk eksport i det kommende år

Copyright © 2021 Kongressen