Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Nyheder

Roosevelt og menneskerettighederne i fokus i Aalborg 10. december

Læs mere om det store arrangement på Kunsten i Aalborg om The Roosevelts her

Søndag den 10. december er det nøjagtig 75 år siden erklæringen om menneskerettigheder blev vedtaget i FN. Kvinden, der stod i spidsen for at gøre dette til virkelighed, var den tidligere førstedame, Eleanor Roosevelt. Sammen med sin afdøde mand, Franklin Roosevelt, så hun disse rettigheder som værende en grundpille i verden uden nye verdenskrige og havde lagt en utrættelig indsats for at gøre visionen til virkelighed.

Søndag den 10. december sætter Kunsten i Aalborg fokus på historien om Eleanor og Franklin Roosevelt og menneskerettighederne. Det sker ved et stort arrangement, hvor tidligere generalsekretær i Amnesty International, Trine Christensen, sammen med Kongressens chefredaktør Anders Agner fortæller historien om The Roosevelts og den verden, de sammen arbejdede for at skabe.

Du kan læse mere om arrangementet her:

https://kunsten.dk/da/arrangement/fejring-af-75-aaret-for-menneskerettighederne-14329

Og så kan du selvfølgelig høre POTUS om Franklin Roosevelt, hvor Anders Agner og Lars Mathiasen har besøg af Niels Bjerre-Poulsen.

Written By

Kongressen.com er et uafhængigt netmedie om amerikanske samfundsforhold. Vi grundlagde mediet i oktober 2012 ud fra den ambition at tilføre dækningen af supermagten substans og analyse. Som verdens supermagt spiller USA en helt central rolle for den verden, som Danmark er en del af. Derfor er der behov for at dække såvel amerikansk indenrigs- som udenrigspolitik på en mere kvalificeret og nuanceret måde. Lige som der er behov for at fortælle historier om det amerikanske samfund generelt. Det er det, vi her på Kongressen.com ser som vores fornemmeste opgave at gøre.

Læs også:

Courtroom

En ny skat indført af Trump, der har givet milliarder i statskassen, blev ikke fundet i strid med forfatningen

Podcast

Anders Agner, Camilla Sebelius og Ruben Sindahl analyserer ugens aktuelle begivenheder. Lyt med her.

Feature

Ny lov i Louisiana gør det til et lovkrav, at fremvise De Ti Bud i klasselokaler.

Politisk analyse

Det spidser til i svingstaterne, hvor både Biden og Trump lige nu kæmper for at få det afgørende forspring i målingerne.

Copyright © 2021 Kongressen