Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Feature

Rubio blev den lille i Florida-dysten mod Trump

Efter et forsmædeligt nederlag til Donald Trump, valgte senator Marco Rubio i nat at indstille sin valgkamp. Kongressen.com var med i Florida den aften, hvor The Donald knuste ledelsesyndlingen og tog et stort skridt nærmere nomineringen

MIAMI: De første stemmetal rammer forsamlingen som en hammer. Der har indtil nu været en lidt trykket men dog også en nervøs munterhed over valgfest-arrangementet for senator Marco Rubio i lobbyen til Florida International University’s sportsarena – men nu kan følelserne ikke længere holdes tilbage. Mange i forsamlingen stirrer mod skærmene der viser Fox’ valgdækning med anspændte ansigtsudtryk og hånden for munden.

Rubio-støtter, kampagnefrivillige og journalister kæmper om den trange plads i lobbyen. Det bookede lokale er temmelig nedtonet til forskel fra et par uger før i South Carolina hvor man havde en hel fabrikshal at boltre sig i til dén aftens valgfest.

Susi, der har arbejdet for kampagnen som frivillig, er ikke stødt på mange der ville stemme på rigmanden Donald Trump der fører over Rubio med et tocifret procenttal.
”Trumps støtte må komme uden for Miami, her er næsten alle for Marco.” fortæller hun. I nabolagene omkring universitetet er der ganske rigtigt mange skilte der proklamerer: ”Florida er Marco Rubio land”. Men de samme skilte med ”South Carolina”, ”Georgia” og ”Kansas” udskiftet med Florida havde dog ikke den nødvendige effekt i de stater – så hvorfor skulle det være anderledes i Florida?

Selvom de optalte stemmer ikke lover godt håber Shawn endnu. Han er en høj ældre herre med klare øjne og støtter Rubio da han ser hans karakter og værdisæt som det rette til præsidentembedet.

Han er som Republikaner bekymret for partiets fremtid.
”Jeg frygter at dette valg vil rive partiet itu.” Siger han dystert.

Selvom han mener at Rubio er det rette valg til at føre det Republikanske parti ind i en ny æra vil han dog stemme på hvem partiet måtte vælge i sidste ende.

Musikken, en blanding af spansk flødepop og aktuelle radiohit, afbrydes. Der er planlagt med at arrangementet kan fortsætte helt til kl. 10.30, men med stemmeoptællingen er der ingen grund til at trække mere ud og Rubio træder op bag podiet med sin familie allerede lidt over otte.

Han lykønsker Trump som sejrherren i Florida, men kan knap få et ord ind mellem tilråb fra forsamlingen: ”Vi elsker dig!” og ”Tag den hele vejen til partikonventet!”.

En mand i Trump-kasket afbryder med mindre rosende ord og brede skallede mænd i jakkesæt masser sig gennem mængden for at neutralisere forstyrreren.

Rubio virker rystet af angrebet, men er samtidig for træt til at tage sig af det. Han fortsætter hæst og kommer ganske hurtigt frem til at han vil indstille sin valgkampagne.

Rummet tager det ikke særlig pænt. ”Neeeeeej!!” udbrydes der kollektivt. De små cubanske abulitaer hulker og falder i hinanden i armene.

Rubio selv dvæler dog ikke så længe ved den smertefulde erkendelse af at al hans møje har været forgæves. I stedet kaster han sig frivilligt ud i en obduktion af hans fejlslagne jagt efter nominationen.

Det er dybereliggende økonomisk frustration der har muliggjort Trumps kandidatur fastslår Rubio. Han anerkender at dette var de politiske outsideres år – ”Vi skulle have set det komme.”

Men han begræder samtidig at Republikanske vælgere har måttet søge til Trump-kampagnen efter igen og igen at være blevet holdt for nar af partitoppen. Rubio, der selv blev valgt ind i senatet som del af den folkelige ’Tea Party’ bølge, fastslår behovet for en livskraftig konservativ bevægelse i Amerika. Samtidig kritiserer han den problematiske indre parti-dynamik der fremmedgør den menige konservative borger og nu har resulteret i det aktuelle valgkaos.

Rubio fremsætter også en kritik af den retoriske tone der opdeler og skaber had i dette års præsidentvalg, og som rivalen Donald Trump er midtpunkt for.

Carlos, en lokalpolitiker fra West Miami der har kendt Rubio siden de sene 90’ere havde forberedt sig på et nederlag selvom han håbede på en overraskelse.
”Marco er ikke færdig i politik. Om det så er på de nationale scene eller heri Florida vil han stadig være der.” siger han fortrøstningsfuldt.

Senere på aftenen holder Texas’ senator Ted Cruz en tale for sit hovedkvarter i Houston. Han roser Rubio for en velført kampagne og byder smiskende de nu dennes hjemløse stemmer velkommen i hans egen lejr.

Efter d. 15. marts hvor Donald Trump ser ud til igen at have øget sit forspring i nomineringsprocessen er det eneste tilbageværende alternativ Ted Cruz. Aftenens valg falder på den romerske Idus Martiae, Cæsars dødsdag.

Sammenfaldet kunne hentyde til den unge lovende Rubios sammenbrud eller måske spå om en fremtidig konspiration imod den sejrrige general Trump. Ligegyldig hvilken parallel der drages er Ted Cruz dette valgs Brutus. Men han er nu den eneste mulighed for anti-Trump stemmen.

Herfra er vi i uudforsket politisk territorie ved det angår det republikanske parti.

Written By

Johan Wizan er bachelor i litteraturvidenskab med speciale i amerikanske samfundsforhold. Forfatter til 'Scener Fra Et Primærvalg' og blandt bidragyderne til 'PræsidentPortrætter' og 'Glimt Af Et Præsidentvalg'. Bor til daglig i New York og er tilknyttet Kongressen.com som indenrigsskribent. Mail: Johanwizan@gmail.com

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Læs også:

Copyright © 2021 Kongressen