Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Politisk analyse

Selina Meyer i eks-præsidenternes klub

I denne uge tager vi for en stund afsked med Selina Meyer og hendes team, når sidste afsnit af 6. sæson af Veep bliver vist på HBO. Den gode nyhed er imidlertid, at den forrygende serie vender tilbage med endnu en sæson næste år

En gammel bekendt i Washington udtrykte det egentlig meget fint sidste forår, da vi sad og talte om at der nu var en ny sæson af ‘House Of Cards’ og en ny sæson af ‘Veep’ på vej:
“Vi ser jo selvfølgelig ‘House Of Cards’ fordi den ser alle og så ved man, hvad der bliver talt om. Men jeg har det selv sådan, og sådan tror jeg at mange her i byen har det, at den serie, man ser med endnu større glæde er ‘Veep’.”

Flere af jer kan måske huske, at jeg i en anmeldelse af den nyeste sæson af ‘House Of Cards’ udtrykte min store glæde ved serien. Og ikke mindst den nye sæson fem. Jeg må dog – i denne lukkede kreds – indrømme, at jeg om muligt er endnu større fan af ‘Veep’. For hvor ‘House Of Cards’ fanger mange af de kyniske og brutale sider af det politiske miljø i og omkring Washington D.C., fanger ‘Veep’ alt det andet. De mere særprægede, spøjse ting som er en lige så stor del af DC-miljøet, som de dele, ‘House Of Cards’ viser. Og endda gør det gennem en satirisk prisme med den altid forrygende Julia Lewis-Dreyfus i hovedrollen som Selina Meyer.

Der er få mennesker, der kan få mig til at grine højere end Selina Meyer-karakteren. Hendes mest episke onelinere er så politisk ukorrekte, at de dårligt tåler at blive gentaget her. Men hold nu op, hvor er det sjovt!

Jeg havde gjort mig store forhåbninger om hvordan sæson 6 kunne tænkes at forløbe. For med Selina Meyer som nyeste medlem af eks-præsidenternes klub, ville der være ingredienser til stor komik. Meyer ville blandt andet skulle skrive den obligatoriske ‘Sådan forløb mit præsidentskab’-bog, fundraise til sit præsidentbibliotek og i det hele taget finde sig til rette i en ny tilværelse som eks-præsident. Det kunne kun blive godt, og det blev det i sandhed også.

Selina Meyer har nøjagtig lige så vanskeligt ved at affinde sig i rollen som forhenværende som man kunne forvente og med sine tro følgesvende Gary, Mike og Amy ved sin side, går det lige så galt som det overhovedet er muligt.

Hvordan sæson 6 slutter, må vi vente til på søndag med at se. Den gode nyhed er, at der allerede nu er meldt ud, at der kommer en sæson 7 næste år. Hvad den så kommer til at handle om, ja, det må tiden vise. Men at det bliver sjovt, det kan der næppe være nogen tvivl om. De første seks sæsoner har været intet mindre end fremragende!

For det er muligt, at Selina Meyer nu er eks-præsident, men hun er stadig dronningen af politisk komik. Og den titel giver hun næppe fra sig foreløbig.

Anders Agner Pedersen er chefredaktør på Kongressen.com. Han er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole og New York State University med speciale i amerikansk politik. Grundlagde Kongressen.com i 2012 og er en af landets mest benyttede USA-analytikere i både i tv og radio. Medvært på de populære podcastserier ‘POTUS’ og ‘Kennedyland’ og forfatter til flere bøger om amerikansk politik, blandt andet 'KENNEDY', 'De Største Taler' og senest 'Kampen Om Det Hvide Hus'. Skriver på en ny bog om amerikansk politik, der udkommer i 2025.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Læs også:

Copyright © 2021 Kongressen