Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Politisk analyse

Startskuddet til et spændende efterår

Sommerferien er slut og Kongressen.com tager nu hul på den nye sæson i amerikansk politik. Med præcis tre måneder til midtvejsvalget, venter et spændende og vigtigt efterår. Et efterår, som også vil byde på flere nye tiltag, som vi løfter sløret for i løbet af den kommende uge

Hvis præsident Obama har haft tid til at skrive en ønskeseddel til sin 53 års fødselsdag, som han i dag kan fejre med familien, ja, så er det sandsynligt at antage, at især tre ønsker har stået højt på listen:
1) Et godt valg for Demokraterne ved midtvejsvalget om tre måneder og ikke den forventede sejr til Republikanerne, som det lige nu tyder på.
2) Fortsat fremgang for den amerikanske økonomi, som langsomt, men sikkert, er i bedring og giver fingerpeg om, at USA omsider er på vej ud af krisen.
3) Større opbakning i befolkningen end det i øjeblikket er tilfældet.

Det første af ønskerne må siges at være det mindst sandsynlige. Tværtimod taler meget lige nu for, at Republikanerne ikke blot bevarer flertallet i Repræsentanternes Hus, men også har gode muligheder for at vinde flertallet i Senatet. Langt fra nogen ønskesituation for Obama og Demokraterne, men ikke desto mindre et scenario, der virker stadig mere realistisk.

Fortsat fremgang for den amerikanske økonomi er til gængæld et ønske, Obama har god grund til at tro på går i opfyldelse. Den amerikanske økonomi er i bedring og det ser ud til at fortsætte i den kommende tid.
Og såfremt det sker, har Obama også grund til at håbe på, at det sidste af de tre ønsker bliver en realitet. For såfremt økonomien får det bedre og stadig flere amerikanere kommer i job igen, ja, så kan det være med til at give Obama lidt vind i popularitetssejlene igen. Dermed ikke sagt, at hans sidste to år som præsident bliver en lang paradekørsel i medvind, hvis bare økonomien fortsætter med at vokse, men lidt fremgang har fødselaren da grund til at tro på, at det vil kaste af sig. Trods alt.

Her på Kongressen.com glæder vi os til den nye sæson i amerikansk politik med midtvejsvalget som efterårets helt store begivenhed. Vi har brugt sommerferien til at forstærke vores i forvejen stærke hold med et par dygtige nye skribenter, som skal være med til at lancere nogle af de nye tiltag vi her på Kongressen.com vil præsentere i løbet af denne uge.

Dagens gode nyhed kommer her: ‘Økonomisk Analyse’ vender tilbage som fast element på Kongressen.com og vil fra i morgen og fremadrettet blive skrevet af vores nye økonomi analytiker, Johannes Martin Nyborg. Johannes er bachelor i engelsk med speciale i finanskrisen og vil fremover skrive artikler og analyser om amerikansk økonomi og ledighed. To emner, som uden tvivl vil blive centrale omdrejningspunkter, både i den kommende midtvejsvalgkamp i den efterfølgende præsidentvalgkamp. Derfor er vi også meget glade for at have fået Johannes med på holdet og ser frem til at læse hans økonomiske analyser.

Hen over sommeren har vi desuden haft en mini-rokade internt på holdet. Mirco Reimer har således afløst Jens Aagaard som nyhedschef. Mirco har det forgangne år været tilknyttet Kongressen.com som udenrigspolitisk analytiker og indtræder nu i den redaktionelle ledelse.

Vi glæder os til at løfte sløret for flere af de nye tiltag senere på ugen. Velkommen tilbage efter sommerferien. Ingen tvivl om, at vi går et spændende og begivenhedsrigt efterår i møde.

Anders Agner Pedersen er chefredaktør på Kongressen.com. Han er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole og New York State University med speciale i amerikansk politik. Grundlagde Kongressen.com i 2012 og er en af landets mest benyttede USA-analytikere i både i tv og radio. Medvært på de populære podcastserier ‘POTUS’ og ‘Kennedyland’ og forfatter til flere bøger om amerikansk politik, blandt andet 'KENNEDY', 'De Største Taler' og senest 'Kampen Om Det Hvide Hus'. Skriver på en ny bog om amerikansk politik, der udkommer i 2025.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Læs også:

Copyright © 2021 Kongressen