Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Litteratur

”That was not sex. That was naked poetry.”

Hank Moody smeltede pigehjerter på stribe i Californication. Den Bukowski-inspirerede forfatter, spillet af David Duckovny, rodede sig ud i det ene problem efter det andet, men fandt oftest en vej ud igen. Læs uddrag af Californication-kapitlet fra Fiktionens Magt her.

Der var planlagt en ottende sæson af serien ”Californication”. Den blev aflyst. Serien døde, da hovedpersonen Hank Moody mistede sin hedonistiske frihedstrang. Til gengæld fik seerne en happy ending, dog af den mere tørre slags, end de var vant til. I første sæson fik Hank handjobs, blowjobs og redaktørers tilgivelse over sjusser, når han fuckede op. Selv når han var en fiasko, blev han til en succes.

I det første afsnit i den første sæson kørte forfattertypen Hank Moody i sin sorte cabriolet ud i friheden. Friheden var absolut, nærmest anarkistisk og selvdestruktiv. Jeans, sneaks, shades, smokes. Druk, stoffer og begær stod først på hans behovsliste på trods af kærligheden til sin datter og hendes mor. Og hans ord var uimodståelige. Sågar den nonne, som han mødte i en kirke i det første afsnit, faldt på knæ for ham på den allermest uhellige måde. Hans dragende kræfter var på superhelteniveau. I det sidste afsnit i syvende sæson taler Hank med endnu en lækker nonne, men denne gang om kærlighed og tro. Derefter kører Hank ud for at finde sin eneste ene, moderen til sin datter, der i en ung alder skal giftes. Han forlader sin sorte åbne sportsvogn, nu en nyere og mere velpoleret model, for at løbe om bord på et fly, fordi han vil redde sit parforhold. Han kommer om bord på flyet og bedyrer over for Karen, at han er en “sucker for happy endings.” Hank Moody har elsket sin Karen, sin baby mama, sin number 1, før serien begyndte. ”Californication” drejer sig om Hank, der vader ind og ud af Karens liv. Det er når, han er ude og erobrer, at han er på eventyr, men det trygt og rørende, når han forenes med Karen igen. Hun er hævet over ethvert andet seksuelt møde – og hun ved det, så hun tilgiver ham. Hank og Karen mødte hinanden i New York. Hun blev gravid.

Serien begynder, da Hank, Karen og deres datter flytter til Los Angeles.
Friheden er altid kommet først for den forførende forfatter, men i den syvende sæson kommer han i tanke om, at “Freedom’s just another word for missing someone.” Da Hank giver afkald på sin frihed, takker seerne bogstavelig talt af. Det var ikke den slags happy ending de kom for. Den fulde, velfuckede og frihedselskende Hank var elsket af millioner af seere.

Hank kommer i flere varianter. Hank Moody mimer myten om den fordrukne forfatter Charles ”Hank” Bukowski, der skrev, knaldede og drak, hvad der passede ham, og som samtidig storproducerede romaner, digte og noveller om sine eskapader i Hollywood. Værker der over tid gjorde ham berømt – berygtet var han bestemt i forvejen.

Læs hele Ea Ørums Californication-kapitel i Fiktionens Magt, der udkommer onsdag den 29. april på Forlaget Rosenkilde.

Written By

Ea Ørum tager sig af kulturjournalistikken. Hun graver i serier fra Hollywood, i ny og gammel litteratur fra de krøllede og kreative i rendestenen, og hun undersøger kulturpolitiske forandringer. Ea er uddannet journalist og historiker fra KU og RUC, og hun har arbejdet for bl.a. Information, Aller og DR, hvor hun både har været reporter og tilrettelægger ved Deadline og P1s featureprogrammer samt Orientering. Blandt bidragyderne til ‘Glimt Af Amerika’, ‘Fiktionens Magt’ og senest ‘Den Amerikanske Drøm’.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Læs også:

Copyright © 2021 Kongressen